Obrve uokviruju oči koje su ogledalo duše i najizraženiji deo lica. Održavanje obrva nije tako teško i ne treba Vam profesionalac već ih možete i sami sređivati. Za to su potrebne dobra pinceta, četkica za obrve i olovka, a ako su obrve guste i neukrotive trebaju Vam i tanke makaze.

obrve

1.    Održavajte prirodni izgled obrva
Ako su Vam obrve tanke nemojte ih još više tanjiti jer će izgledati neprirodno. Ako su debele nemojte ih pretvoriti u male tanke linije.
2.    Četkajte obrve
Uvek četkajte obrve od vrhova ka krajevima i to svaku dlaku. Odredite svakoj dlaci početak i kraj i neka luk obrve odgovara luku Vaše desne očne jabučice kao na slici.
3.    Oblikovanje obrva
Zategnite obrvu, a zatim isčupajte dlačicu u onom smeru iz kog raste. Ako su Vam guste obrve četkajte ih uvis i oštrim makazama za nokte isečite sve one dlačice koje vire iznad željene linije. Kada čupate obrve imajte na umu da je početak obrve najdeblji, a kraj najtanji.
4.    Punjenje obrva
Olovkom u malim potezima počnite da popunjavate obrvu od njenih najtanjih delova. Završite tako što ćete definisati i izjednačiti celu obrvu. Olovka kojom popunjavate obrvu treba za nijansu da bude svetlija od vaše kose, a kod plavuša je obrnuto.
5.    Održavanje obrva
Održavanje obrva je najlakše, ali mora da se obavlja svakodnevno. Dlačice brzo rastu i bolje je odmah ih isčupati i srediti nego kasnije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име