Kad god Vam je dosadno ili ste neraspoloženi pogledajte neku popularnu dramu. Bilo da se radi o seriji ili romanticnom filmu sigurno će Vam popraviti raspoloženje. Izaberite svoju omiljenu verziju sa dragim glumcima, udobno se smestite i uplovite u period drame. Pred Vama je izbor 9 najpopularnijih drama koje dame širom sveta najviše vole da gledaju. Pogledajte o kojim je dramama reč.

Pride and Prejudice

Ova drama je prvo ekranizovano delo Jane Austen. Takođe mnogi smatraju da je ovo njena najpoznatija i najbolja knjiga. Postoje više verzija, kako filmova tako i serija Gordost i Predrasude, ali je ipak najbolja po rečima dama, serija od šest epizoda iz 1995 godine sa Colin Firth u ulozi Mr.Darsy.

Pride and Prejudice
Poldark

U ovoj drami upoznajemo Ross Poldarka koga tumači Aidan Turner. On je oficir britanske vojske koji se nakon tri godine ratovanja vraća svojim rudnicima u mestu Cornwall. Po povratku saznaje da mu je otac umro, nasleđe u rasulu, a voljena Elizabeth se verila za njegovog rođaka Francisa.

Poldark
Colette

U ovom filmu iz 2018 Gabrielle Colette(Keira Knightley) se udaje za uspešnog pariškog pisca Henry Gauthier-Villars, poznatog po nazivu „Willy“( Dominic West). Napušta svoj dom u kome je provela detinjstvo i prelazi u Pariz, centar intelekta i umetničkog glamura. Na nagovor svog muža počinje da piše romane koji se izdaju pod njegovim imenom. Njen polu – autobiografski roman o duhovitoj i hrabroj seoskoj devojci Claudine ubrzo postaje bestseler i kulturna senzacija.

Colette
The Crown

Ovo je jedna od najskupljih Netflix serija , drama koja sa budžetom od 100 miliona funti opisuje lične živote i kontroverze kraljevske porodice. Prvu sezonu otvaraju Claire Foy kao mlada Elizabeta II i blistava Vanessa Kirby kao princeza Margaret. U kasnijim sezonama ih zamenjuju Olivia Coleman i Helena Bonham Carter.

The Crown
North and South

Pred Vama je oštra i strastvena drama Elizabeth Gaskell’s. Privilegovana devojka sa juga Margaret Hale (Daniela Denby-Ashe) je primorana da se preseli u mračni industrijski grad Milton. Odmah su je zgrozili oštri uslovi rada u lokalnom mlinu i njen vlasnik John Thornton (Richard Armitage). Međutim, ta netrpeljivost neće tako dugo trajati…

North and South
The Young Victoria

Tinejdžerka Viktorija (Emily Blunt) je jedini legitimni naslednik engleskog kralja Vilijama. Ne svojom voljom biva upletena u političke mahinacije sopstvene porodice. Majka pokušava da je primora da potpiše sporazum po kome će umesto nje vladati kao regent dok Viktorija ne napuni 25 godina. Sa druge strane njen belgijski ujak planira da ugovori brak između Viktorije i princa Alberta, muškarca koji će postati ljubav njenog života. Film prikazuje rano detinjstvo, tinejdžerstvo i burne godine mlade princeze koja je postala poznata kao kraljica Viktorija i njenu trajnu romansu sa princom Albertom.

The Young Victoria
Sense and Sensibility

Razum i osećajnost još jedna poznata drama Jane Austen. Snimana je 1995 godine, a Kate Winslet je za ulogu u ovoj drami dobila svog prvog Oskara. Drugu sestru Dashwood tumači Emma Thompson. Priča prati živote sestara čiji se društveni položaj menja nakon smrti njihovog oca. Primorane su da napuste porodičnu kuću i pređu da žive na selu. Tu upoznaju nekoliko čudnih udvarača koje igraju Alan Rickman, Hugh Grant and Greg Wise.

Popularna drama Sense and Sensibility
War & Peace

Radi se o BBC verziji Tolstojevog romana Rat i Mir. Pratimo živote i ljubavi tri plemićke ruske porodice u periodima Napoleonovih ratovanja i francuske invazije na Rusiju. Lily James tumači lik Nataše Rostove, Paul Dano igra Piera a James Norton drskog princa Andreja.War & Peace

Lady Chatterley’s Lover

Scenario je napisan na osnovu istoimenog romana D.H. Lawrence iz 1928 godine koji je decenijama izazivao kontroverze i zabrane zbog eksplicitnog opisa seksualnog odnosa i brojnih vulgarizama. Roman govori o ljubavnom trouglu Lady Chatterley, njenog impotentnog muža i ljubavnika koji je lovočuvar na njihovom imanju.popularne drame

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име