Svaka sezona donosi sa sobom i nove trendove. Tako nas i ove zime, između ostalog, očekuju veoma popularne ideje za frizure. Pored kratkih frizura koje će i dalje biti popularne nosiće se i klasične frizure svih dužina i sa nešto modernijim oblikom tako da izgledaju prirodnije i opuštenije. Pogledajte listu najpopularnijih frizura za zimu 2017/2018 godine.

Dečačka frizura

Garson ili dečačka frizura dolazi iz Francuske i sa sobom nosi taj neodoljivi francuski šarm koji je imala decenijama ranije. Radi se o kratkoj frizuri sa ravnim krajevima u predelu lica i vrata. Frizura je zadržala svoj tradicionalan izgled, ali joj je dodat volumen uz pomoć dubokog razdeljka sa strane.

 

Bočne šiške

Šiške sa strane na svakoj frizuri i dužini kose će biti u trendu tokom zime. Od šiški se ne zahteva da budu uredne. Dovoljno je samo da budu postavljene dijagonalno i po mogućstvu razdvojene na pramenove da bi dobile taj takozvani resasti oblik.

 

Klasične bob frizure

Ove zime nosiće se frizure koje se ne moraju sakrivati pod kapama i koje vetar ne može uništiti. To su pre svih klasične bob frizure kojima nije potreban čak ni volumen niti idealan oblik. Dovoljno je samo da imaju dužinu blizu vrata. Vi ih naravno možete na različite načine oblikovati sve u zavisnosti od prilike. Za svečane prilike preporučujemo bob frizure sa retro ili glamuroznim loknama.

 

Duboki razdeljak sa strane

Još jedan način da osvežite svoju frizuru jeste da napravite duboki razdeljak sa strane. Ako Vam je kosa gusta ili želite da Vam ovakva frizura deluje uredno onda koristite takozvani efekat mokre kose. Uvo koje ostaje otkriveno možete ukrasiti zanimljivom minđušom.

 

Klasične piksi frizure

Poznata glumica Audrey Hepburn je 50 – tih godina prošlog veka prva popularizovala piksi frizuru i to u filmu „ Romantic Holiday“. Od tada piksi frizura postaje najpopularnija kratka frizura u svetu. Klasična piksi frizura podseća na dečačku, ali je mnogo elegantnija i ženstvenija. Ove zime dominiraće piksi frizure sa originalno stilizovanim šiškama.

 

Elegantno definisani krajevi

Svim damama koje ove zime žele da malo osveže svoju frizuru predlažemo da drugačije oblikuju krajeve kose. Ako ste ih do sada uvijali unutra sada ih uvijte spolja. Ako Vam je kosa ravna napravite talase ili prebacite deo kose sa strane kako biste napravili duboki razdeljak i dali svojoj frizuri asimetrični oblik. Možete uz pomoć gela napraviti takozvani efekat mokre kose koja je i dalje izuzetno popularan.

 

Razdeljak na sredini

Ako imate dugu ili kosu srednje dužine predlažemo da je stilizujete u stilu 70 – tih, odnosno na napravite razdeljak po sredini kose. Međutim, da Vam frizura ne bi izgledala monotono, stilisti predlažu da je stanjite na površini i blizu lica uz pomoć kraćih slojeva, a da na krajevima napravite nežne talase.