Prvi zapisi o Slovenačkim termama datiraju još iz  1147. godine a više od četristo godina, posećene su i prihvaćene kao lekovite, od strane svih evropljana. Najbitnija svojstva Slovenačkih termi su razni sastojci i temperature vode ( od 32 stepena do 73 stepena Celzijusa), mineralne vode, organska i neorganska blata i vrlo vazna subalpska klina. Lepota Slovenije je skrivena u njenim različitostima. Pod alpski vinogradi, očaravajuća lepota, zapleteni kanjoni i slapovi, zaleđena jezera alpskog sveta, itd. Termalni centri bitni su za poboljšanje fizičkog i duhovnog stanja čoveka. Upravo to omogućuju mnogi termalni centri u Sloveniji, Welness centri, lekoviti i rekreativni centri gde se moze plivati u otvorenim  i zatvorenim bazenima, trčati i šetati po raznim brdskim stazama, igrati golf, tenis, jahati, skijati i uz sve to ziveti zdravo i u skladu sa prirodom. Slovenija nudi veliku mogućnost izbora među mnogobrojnim termalnim centrima, predstavljamo vam nekoliko:

Terma Laško – nalaze se u središtu Slovenije, 85 kilometara udaljene od Ljubljane, uz donji tok reke Savinje nalazi se zivopisno mesto Laško, poznato po termalnim izvorima i proizvodnji piva. Ovo mesto je prava turistička atrakcija koju upotpunjuju brojne crkve, dvorci i Kartuzijanski manastir. Kompleks raspolaze sa tri hotela: Zdravilišče Laško 4*, Welness Park Laško 4* i hotel Hum 3*. Na raspolaganju su vam welness i spa centri, termalni centar sa unutrašnjim i spoljašnjim bazenima i sauna centar. Ljubiteljima skijanja i zimskih sportova svakog dana je na raspolaganju celodnevna karta za boravak na Golteu, Celjskoj koči i Mariborskom pohoriju.Vikend paket po osobi staje oko 170 eura.

Terme Čatez – najveće su Slovenačko lečilište i jedno od najvećih slovenačkih turističkih centara. Nalaze se na oko 420 kilometara od Beograda. Terme Čatez nude za svakoga po nešto. Za ljubitelje aktivnog odmora tu su termalne rivijere: letnje sa 10 bazena i sa više od 10000 metara kvadratnih termalnih vodenih površina i zimski bazenski kompleks sa više od 2300 metara kvadratnih termalnih vodenih površina. U sastavu termalne rivijere je i sauna park koju je na površini od 1500 metara kvadratnih nudi 8 tematsko različitih sauna ( parnu, infracrvenu, ekstremna, aqva viva, finska, slana, kristalna, indijska. Gostima je na raspolaganju park zdravlja i lepote, sportsko rekreativni centar u hotelu toplice. Dvodnevni paket po osobi staje oko 160 eura.

Terme Olimia – nalaze se uz reku Sutlu, 450 kilometra od Beograda. Smatra se najčistijim ekološki besprekornim i neokrnjenim delom Slovenije. Danas su terme Olimia cilj za sve koji uz blagotvorni učinak termalne vode zele nešto više-ovde velnes postaje filozofija i način zivota. U celovitu i kvalitetnu velnes ponudu uključeni su i programi prevencije prilagođeni individualnim zeljama i potrebama, najsavremeniji svet sauna, odlični programi za ulepšavanje, spa terapije i kozmetičke usluge, izazovni dozivljaji u vodi koji podizu adrenalin i različite mogućnisti rekreacije. Paket od dve noći po osobi staje 195 eura.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име