O korisnim svojstvima aloa vere ste verovatno već čuli. To nije obična lekovita biljka već izuzetno značajna biljka za negu kože i tela. Pogledajte kako aloa vera doprinosi Vašoj lepoti.

1.    Opekotine

Aloa vera je poznata po lečenju opekotina. Kad god se opečete u kuhinji ili izgorite od sunca utrljajte unutrašnji deo lista aloa vere na opečeno mesto i umirićete kožu. Aloa vera će hladiti i smiriti upaljeno mesto.

2.    Gel za brijanje

Kad otvorite unutrašnjost lista aloa vere naćićete želatinastu masu. Ova masa može da se koristi kao prirodni gel za brijanje nogu ili lica kod muškaraca.

3.    Za skidanje šminke

Uz pomoć ove biljke možete nežno i efikasno skinuti šminku. Potrebno je da je vatom nanesete na lice i ona će skinuti šminku i ujedno hidrirati lice.

4.    Ovlaživač

Aloa vera povećava sadržaj vlage u koži, lako se apsorbuje i idealna je za hidrataciju lica i tela. Takođe  joj veliki sadržaj vitamina i enzima omogućava da efikasno uklanja akne.

5.    Balzam za kosu

Uzmite jedan list aloa vere, isecite ga i sadržaj nanesite na kosu. Zatim kosu isperite i videćete da je lepša i mekša. Takođe na ovaj način možete smanjiti kovrdže u kosi pre nego što počnete sa feniranjem.

6.    Rast kose

Uzmite gel aloa vere i njime masirajte kosu pola sata, a zatim isperite. Na taj način ćete poboljšati rast kose. Stari Egipćani su takođe koristili aloa veru za rast kose.

7.    Higijena usta i zuba

Pored korisnih svojstava aloa vere za kožu i kosu ova biljka se može koristiti i za održavanje oralne higijene. Gel aloa vere pomaže protiv lošeg zadaha, karijesa i bolesti desni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име