Jesenji vetar, suvlji i hladniji vazduh mogu loše da utiču na izgled Vaših usana. Zbog toga usne treba na poseban način negovati tokom jeseni. Ovih sedam saveta i trikova Vam mogu pomoći u tome.

1.    Svakodnevno čistite usne
cistite usne
Čišćenje usana se sastoji u odstranjivanju suvišne i oljuštene kožice sa usana. Jedan od najlakših I najbržih načina za čišćenje usana je uz pomoć vlažne četkice za zube. Njome blago trljajte preko usana I otklonićete mrtvu kožicu, a usne će Vam biti punije I zdravije.

2.    Održavajte ih vlažnim
vlazne usne
Da Vam usne ne bi ispucale tokom jeseni obavezno ih održavajte vlažnim. Za to je najbolje koristiti labelo. Stavite labelo na stočić pored kreveta i onda ćete se setiti da ga namažete pred spavanje.

3.    Promenite boju za usne
boja za usne
Kao što menjate letnju garderobu jesenjom tako promenite i boju karmina. Umesto letnjih boja u prodavnicama potražite neke zanimljive jesenje boje ruža za usne. Koristite dublje boje sa primesom boje šljive.

4.    Pijte vodu
voda je dobra za usne
Voda je neophodna za zdravlje čitavog organizma pa samim tim i usana. Da Vam usne ne bi bile ispucale pijte adekvatnu količinu vode svakog dana. Na taj način doprinosite hidrataciji usana.

5.    Prestanite da ih ližete
ne lizite usne
Ovo je gadna navika koja dovodi do brzog sušenja usana, ispucalosti i krvarenja. Zato uvek pored sebe nosite labelo. Kad Vam jezik krene vi ga preduhitrite i namažite labelo. Tako ćete se osloboditi stare loše navike i uvesti novu i korisnu.

6.    Prestanite da pušite
usne i pusenje
Cigarete su loše za zdravlje i to svi znaju pa i dalje puše. Godinama se zbog pušenja stvaraju bore oko usana i usne brže stare. Zato, ako je moguće prestanite ili smanjite pušenje.

7.    Nanesite kremu
Nanesite kremu za usne
Godinama koža i usne stare sa nama. Usne postaju vremenom neprivlačne. Zato ih povremeno namažite kremom protiv bora. Ne morate da kupujete neku posebnu kremu već koristite običnu kremu protiv bora za lice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име