Printovi za leto 2020 koji se već uveliko nose, a možemo ih videti i na društvenim mrežama poput instagrama su veoma lepi i ženstveni. Pored klasičnih vanvremenskih dezena kao što su pruge, cvetni dezeni, karirano, tufne ovog leta u modi su i neki noviji koji su potpuno u skladu sa letnjim ambijentom.
Ako ste ljubitelj jednobojne odeće vreme je da napravite male promene. Leto je idealno vreme za to. Počnite od detalja kao što su šarene marame koje su hit leta kao dodatak u kosi. Zatim papuče za plažu ili sandale sa nekim letnjim dezenima( palmino drvo, dezen jagoda, leptira, cveća). Birajte dezene u bojama koje volite i koje se uklapaju uz ostatak letnje garderobe. Veliki je izbor letnjih printova, ali vam ovoga puta predstavljamo one najpopularnije. Slede printovi za leto 2020 – šest najtraženijih ovog leta.

Gingham

Ako pretražujete online garderobu ili kataloge videćete da ima mnogo toga u gingham dezenu. Od početka maja ovo je najtraženiji i najprodavaniji dezen. Nose se haljine, bluze, suknje, košulje, ali i kupaći kostimi u ovom dezenu. Maksi haljine u gingham dezenu vizuelno izdužuju figuru pa su dobar izbor za punije žene. Klasični gingham je u crno beloj ili teget beloj kombinaciji boja. Međutim, sada je hit nositi žuti, zeleni ili crveni gingham kupaći kostim.

Voće, povrće, palme, džungle printovi za leto 2020

Ovo su novi i potpuno letnji dezeni. Karakteriše ih raznovrsnost, jer ima mnogo voća, povrća, biljaka. Za more su dobri dezeni u tropskom voću ili takozvani dezeni džungle za čiju popularizaciju je zaslužna Jennifer Lopez koje se na dodeli Grammy nagrade pojavila u midi haljini sa ovim dezenom. Radi se o Versace haljini sa zelenim biljkama na plavoj osnovi. Savršena kombinacija. Možete izabrati bluze ili haljine sa južnim voćem koje volite poput narandži, banana, limuna ili kupaći sa dezenom palme i njenog prepoznatljivog lišća.

Tie-Dye

Jedan od vodećih dezena ove sezone jeste i tie-dye. Nose se haljine, kupaći kostimi, majice, suknje sa die dye dezenom i to u raznovrsnim bojama i kombinacijama boja. Ovo je veoma originalan i za oko primamljiv dezen, smatra se da ne postoje dva identična komada odeće sa die-dye dezenom. To je zbog samog načina, ručnog stvaranja ove šare. Naime, tkanina se zgužva i ubaci u rastvor boja. Kada se izvadi dobijaju se neobične šare, a na onim mestima gde je tkanina bila zgužvana ostaje bela boja. Ako ste dovoljno vešti i umete sa bojama možete i sami napraviti ovakve šare na nekoj beloj crop top majici ili pantalonama.

Animal printovi za leto 2020

Tokom leta nosiće se svi životinjski otisci. Leopard, zmijski dezen, zebrasta odeća. Međutim, na instagramu se može videti da sada nisu toliko aktuelni klasični životinjski otisci već apstraktni. Naprimer leopard dezen u crvenoj boji, žuti zmijski dezen i slično. Zebra dezen je veoma popularan već nekoliko sezona. Možete ga nositi u svim prilikama. Na plaži ćete izgledati moćno sa zebrastim kupaćim kostimom.

Suptilni cvetni dezeni

Cvetni dezeni nikada neće izaći iz mode. Nosiće se krupniji, sitniji cvetići kao i raznobojna cvetna odeća. Međutim ovog leta dominiraće suptilniji cvetni dezeni poznati kao „Toile“. Radi se o štampanom cvetnom dezenu koji potiče iz Francuske pa samim tim sadrži tu notu Pariške sofisticiranosti. Najčešće se nalazi u plavoj boji na beloj pozadini. Međutim, u trendu su i crvene, zelene, žute pa čak i crno bele cvetne varijacije. Poznate ličnosti obožavaju ovaj dezen i često ga nose ove sezone u vidu haljina, bluza i raznih kompleta.

Miks printova za leto 2020

Ovog leta u modi je kombinovanje dezena. Pruge i tufne se najlakše uklapaju sa drugim dezenima. Ako uklapate isti dezen vodite se pravila da jedan bude krupniji, a drugi sitniji i da se poklapaju po bojama. Isprobavajte ispred ogledala kombinaciju dezena pa ćete sami videti šta se najbolje uklapa. Možete da miksujete dezene koji su ovog leta aktuelni. Na primer tropski dezen i pruge, tufne i voćni dezen, razne cvetne dezene. Bluzu sa horizontalnim prugama i pantalone sa vertikalnim ili obrnuto. Miksovanjem dezena izgledaćete originalno ovog leta i sigurno ćete biti primećeni gde god da se pojavite.