Ukoliko želite da smršate morate jesti zdravu hranu i biti fizički aktivni. Potrebne su Vam  niskokalorične i nemasne namirnice kao što su većina voća i povrća.


Banana i ananas
Banane srednje veličine imaju 110 kalorija, nemasne su, a sadrže kalijum i hranjive materije koje smanjuju nivo krvnog pritiska. Značajne su za zdrav probavni sistem jer sadrže 3g vlakana.
Dve kriške ananasa sadrže 50 kalorija, nemaju masti, imaju 1g vlakana i bogate su vitaminom C  koji jača imuni sistem. U toku dana možete pojesti više različitog južnog voća jer na taj način obezbeđujete  malo kalorija, a dosta vitamina i energije.
Šargarepa i celer
Jedna šargarepa sadrži 30 kalorija i nema masti. Bogate su vitaminom A koji je bitan za zdravlje očiju. Mogu se jesti i sirove i kuvane.
Dve stabljike celera nemaju masti, sadrže 15 kalorija, 2g vlakana i vitamin C.
Perece
Ukoliko niste raspoloženi za voće i povrće, a i dalje želite da jedete niskokaloričnu hranu bez masti onda u prodavnici kupite jednu kesu pereca. Ona sadrži 110 kalorija i dosta hranjivih materija kao što su  tiamin, riboflavin i niacin koji utiču na zdravlje kože, kose i noktiju. Međutim perece sadrže dosta natrijuma pa ukoliko se jedu u većim količinama mogu da povećaju krvni pritisak.

Breskva i avokado su voća koja sadrže masti. Breskva ima pola grama masti, a srednji avokado oko 4,5g masti.Međutim to su zdrave nezasićene masti. Krompir nema masti, ali se tokom pripreme opterećuje mastima. Ne valja ga jesti u prženom stanju i sa masnim prelivima kao što su maslac, pavlaka i sir. Najbolje je jesti krompir kuvan u ljusci jer se tada iz njega iskoristi 60% hranjivih materija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име