Proleće je prelazno godišnje doba koje nas postepeno iz hladnijih uvodi u toplije mesece. Zato je prolećna garderoba po pravilu raznovrsna i predstavlja mešavinu tamnih i svetlih boja. Ovog proleća nosiće se razne nijanse plave, sive i zelene boje. Takođe biće prisutne pastelne nijanse kao i crvena, bela, roze i narandžasta boja. Proleće je pravo vreme za cvetne, folklorne i tropske motive kao i za inspirativni retro i boemski stil. Videćemo čipku, kožu, teksas, rese i raznovrstan nakit.
1.    Boemski stil
Ovaj način oblačenja je još poznat kao boho, hipi ili ciganski stil. Nastao je početkom 20 veka i bio je namenjen ljudima koji žive nekonvencionalnim, umetničkim načinom života , koji ne mare za modu i žele da se osećaju slobodno i udobno u onome što nose. Boemski stil  i danas, 2015.  karakterišu  široke i duge suknje i haljine, tunike, prsluci, džins, krupni nakit, ukrasi u kosi, pojasevi, marame i to sve u cvetnim i veselim motivima. Odlikuje ga još slobodno puštena kosa i minimalna šminka.


2.    Teksas
Teksas jakne i košulje će takođe biti prisutne ovog proleća. One su vanvremenski komadi odeće koji se lepo mogu uklopiti uz različite stilove oblačenja. Možete ih nositi i u dnevnim i u večernjim prilikama.


3.    Odela
U modi je već nekoliko sezona  viđeno mešanje muških i ženskih stilova. Muškarci imitiraju žene, a žene muškarce i nose androgena odela. Sa odelima dame izgledaju učtivo i sofisticirano. Ukoliko ispod sakoa nosite košulju ili crop top bluzu možete ublažiti celokupni stajling i dodati dozu ženstvenosti i seksipilnosti.


4.    Asimetrični krojevi
Haljine, suknje, bluze, pantalonice sa neobičnim ili asimetričnim krojem će se takođe nositi ovog proleća. Sa njima ćete biti primećeni gde god da se pojavite.


5.    Rese
Rese predstavljaju jedan od najzinimljivijih modnih detalja koji se provlače kroz različite stilove oblačenja. Podsećaju na leto i svojom lepršavošću šalju pozitivne vibracije. Zato Vam toplo preporučujemo da nabavite barem jedan komad odeće ili aksesoar sa resama.


6.    Karirano
Karirani i prugasti dezeni spadaju u najpopularnije i vanvremenske dezene. Lepo stoje uz teksas i karakteristični su za kežual stil. Ovog proleća nosiće se karirane bluze, pantalone, suknje kao i modni detalji.


7.    Kaki boja
Ove sezone nosiće se odeća i modni detalji u kaki tonovima. Možete sa ovim bojama kreirati vojni ili safari stil.


8.    Nebeska čipka
Čipka je  postala neizostavna kako na modnim pistama tako i na ulicama. Ovog proleća nosiće se čipkane haljine u svetlim bojama, čipkane suknje i bluze.


9.    Dodir metalika
Duh 70-tih će takođe biti prisutan ove sezone. Nosiće se  šljašteći i sjajni metalik komadi odeće i modni detalji. Metalik haljine su prikladne za svečane prilike dok se suknje i pantalone mogu nositi i kao kežual varijanta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име