Tokom zimskih meseci po pravilu vladaju virusne infekcije i vrlo je lako biti prehlađen ili dobiti grip. Zato treba uvek raditi na preventivi i jačati imuni sistem. Ali ako ste već prehlađeni onda se pridržavajte određenih pravila da se stanje ne bi pogoršalo. Predlažemo Vam da pogledate šta nije poželjno raditi kada ste prehlađeni.
1.    Ne uzimajte lekove na svoju ruku
Ukoliko Vas boli grlo ili je zapušen nos ne bi trebalo da uzimate antibiotike bez saveta lekara. Umesto lekova pijte dosta vode i odmarajte se da bi Vaše telo moglo da se izbori sa prehladom. Možete koristiti sprej za nos i probiotike koji pomažu dobrim bakterijama u organizmu da se izbore sa lošim i time omoguće Vašem imunom sistemu da se što pre otarasi bolesti. Za nedelju dana bi već trebalo da budete zdravi.
2.    Ne pokrivajte usta rukama kada kašljete ili kijate
Verovatno ste iznenađeni, ali lekari savetuju da ne pokrivate usta rukama kada kašljete ili kijate već da za to koristite maramice. Kada kašljete u ruke prehlada se može pogoršati i takođe je lako možete preneti drugima. Zato je poželjno često prati ruke tokom trajanje prehlade.
3.    Ne preterujte sa poslom
Kada Vas nešto boli i ne osećate se dobro onda ne možete da se skoncentrišete i da normalno radite. Zato ne preterujte sa poslom već ostanite kod kuće, odmarajte se jer ćete tako brže i ozdraviti.
4.    Ne gladujte
Ne gladujte već pijte dosta tečnosti kao što su voda i sveži sokovi. Jedite redovno voće, povrće i ostale namirnice koje Vam mogu obezbediti dovoljno vitamina da bi se organizam što pre izborio sa prehladom.

5.    Ne držite prozore i vrata uvek zatvorenim
Kada ste prehlađeni dobro je provetravati prostoriju u kojoj boravite i to više puta u toku dana. Ukoliko je unutra sve zatvoreno i zagušljivo osećaće te se još gore. Svež vazduh je potreban telu da bi se što pre izborio sa bolestima i počeo normalno da funkcioniše.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име