Pruge su poslednjih godina jedan od najpopularnijih printova koji nikada neće izaći iz mode. Prugasta odeća se najviše nosi tokom proleća i leta jer kao tipično mornarski print asocira na toplo vreme i more. Radi se o štampi koju mogu nositi sve dame bez obzira na godine i oblik tela. Zato se ne treba mnogo obazirati na pravila koja kažu da horizontalne pruge Vas čine debljim, a vertikalne mršavijim jer sve zavisi mnogo više od kroja odeće nego od samog printa. Ove sezone se pored klasičnih crno – belih i plavo – belih pruga nosi odeća i sa raznobojnim prugama kao i sa trouglastim ili chevron prugama. Možete nositi prugaste haljine, pantalone, bluze, mantile ili samo prugaste modne detalje kao što su cipele i torbe. Izbor je samo Vaš, a sledeći primeri Vam mogu poslužiti kao inspiracija da lakše odaberete odgovarajuću prugastu odeću kojom ćete na pravi način začinite svoje prolećne i letnje modne kombinacije.
1.    Prugaste haljine
Ako poštujemo pravilo da horizontalne pruge vizuelno debljaju onda bi se odeća sa ovim prugama preporučila pre svega mršavijim damama. One mogu nositi haljine sa horizontalnim prugama različitih dužina. Da bi devojke sa manjim grudima vizuelno dobile potreban volumen u gornjem delu tela potrebno je da biraju haljine sa debljim horizontalnim prugama ili svetlijim prugama u predelu grudi. Ako želite da izgledate seksi i privlačno onda nosite prugaste haljine koje su po kroju pripijene uz telo i prate njegov oblik. Uz prugaste haljine možete nositi raznovrsnu obuću od čizama preko salonki do ravnih sandala i patika sve u zavisnosti od modela haljine i od prilike za koju se oblačite.


2.    Prugaste bluze
Ove sezone svoj stil odevanja možete obogatiti jednom lepom prugastom bluzom. Bluze mogu biti različitih modela sa vertikalnim, horizontalnim ili chevron prugama.  Imajte na umu da Vas bluze sa vertikalnim prugama neće vizuelno stanjiti ako su preširoke. Naročito su zanimljive crop top bluze sa raznobojnim svetlijim prugama. Chevron bluze mogu vizuelno stanjiti ako se pruge dodiruju na sredini bluze odnosno tela.


3.    Prugaste pantalone
Pantalone sa vertikalnim  prugama vizuelno izdužuju noge. Ako su Vam noge tanke onda birajte pantalone sa debljim vertikalnim prugama. Kada želite da pokažete svoje prirodne obline onda nosite pantalone sa tanjim vertikalnim prugama. Isprobajte pantalone sa raznobojnim prugama kao i sa prugama na tamnijoj ili svetlijoj osnovi da biste pronašle one koje Vam laskaju. Prugaste pantalone takođe u zavisnosti od kroja možete nositi uz raznovrsnu obuću.


4.    Prugaste suknje
Uske suknje sa vertikalnim prugama lepo stoje vitkim damama ,ali se punijim damama ne preporučuju. One se mogu odlučiti za lepršave suknje koje ne stežu kukove i sadrže deblje pruge, dijagonalne i chevron pruge koje se spajaju dalje od kukova.


5.    Pruge u kombinaciji sa prugama
Ove sezone nose se i prugasti kompleti kao što su suknje i bluze ili pantalone i bluze. Ako sami spajate prugastu odeću onda razbite monotoniju crop top majicom koja otkriva struk. Takođe možete izabrati bluzu sa kosim horizontalnim linijama koje prate oblik dekoltea. Na taj način ćete postići balans između prugaste odeće koju nosite.


6.    Apstraktni prugasti printovi
Smelim damama koje žele da izgledaju originalno i moderno preporučujemo odeću sa apstraktnim prugastim printom. Radi se o prugama i linijama koje se kreću u različitim smerovima i ukrštaju na različite načine. Ovakvu odeću je poželjno probati pre kupovine da biste sami videli da li to različito kretanje pruga laska Vašem obliku tela ili ne.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име