Rešenje za zanoktice nije njihovo sečenje! Koži oko noktiju treba pružiti adekvatnu negu kako bi se izbegla pojava zanoktica i izlečile postojeće. Kako bi vaše ruke izgledale poput ruku holivudskih zvezda, pročitajte sledeće savete.

Pre nego učinite prvi korak u borbi protiv zanoktica, skinite vaš lak za nokte kako bi oni mogli da dišu. Tretman je najbolje započeti nakon tuširanja,kada je koža mekša nego inače. Prvo potisnite kožu sa nokta odgovarajućim guračem iz svog seta za sređivanje noktiju, na taj način uklonićete mrtve ćelije kože. Zatim, operite ruke toplom vodom i sapunicom i namažite zanoktice nekim uljem koje će ih omekšati i hidrirati. Ne morate kupovati neko posebno ulje za zanoktice, već to može biti neko od ulja koje mežete naći u svojoj kuhinji, kao na primer maslinovo ulje (kokosovo ulje je takođe odlično).

Upozorenje: Loše sečenje zanoktice osim ranice može izazvati ozbiljnu infekciju i može uticati na samo zdravlje nokta. Ako ipak ne možete odoleti sečenju zanoktice, onda to radaite tako da odstranite  samo i isključivo mrtvu kožu, odnosno samu zanokticu. Za ovaj postupak idealan je trimer.

Ukratko, najbolje za zanoktice je sama prevencija. Hidriranje i održavanje kože oko noktiju na pravi način.

Savet: U svojoj torbi nosite uvek ulje ili melem za zanoktice, čim primetite izraženo suvu kožu oko noktiju namažite. U koliko vam ni jedan od ova dva preparata nije pri ruci kao prva pomoć može vam poslužiti i balsam za usne.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име