Nakon posete gradu Phuket u Tajlandu, pevačica Rihanna je i bukvalno koketirala sa smrću i rizikovala život. Naizgled bezazlena fotografija koju je pevačica postavila na svoj instagram ne govori puno, ali o čemu se zaista radi?

Rihanna je na slici pozirala držeči na ramenu preslatku životinju pod nazivom Loris (Nycticebus coucang), i situacija izgleda prilično slatko i nevino. Ali samo za neupućene. Ta mala životinja spada u ugrožene vrste i poreklom je iz jugoistočne Azije. Naime, tamo postoji zakon po kome je kažnjivo fotografisati se sa tom životinjom. A i Tajlandski zakoni nisu baš za podcenjivanje. Ubrzo nakon što je objavljena ta slika na Instagramu pevačice, par ondašnjih momaka su uhapšeni zbog popularizacije i prete im ozbiljne kazne. Sumnjamo da se to dotaklo pevačice, ali mislimo da nije bila svesna jedne smrtonosne činjenice u vezi sa ovim ugroženim primatom.

loris

Naime, Loris u sebi nosi smrtonosni otrov. Ukoliko su ljuti ili nadraženi, oni ispuštaju preko lakta otrov koji je fatalan za ljude i može da izazove anafilaktički šok. Sve u svemu pevačica na slici igleda apsolutno nesvesna te opasnosti. Eto, kolika je cena slave?

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име