Jutarnje šminkanje ne bi trebalo da traje dugo. Potrebno je naneti samo bitnu šminku i za pet minuta besprekorno srediti lice. Pogledajte šta se podrazumeva pod rutinskim šminkanjem.

1.    Korektor

 Korektor
Da bi ste korektorom sakrili kolutove ispod očiju i neku bubuljicu koja je upravo izašla potrebno je samo 30 sekundi. Šminkeri su podeljeni oko toga da li korektor treba naneti pre ili posle pudera. Eksperimentišite i saznajte šta je za Vas najbolje. Koristite korektor u malim količinama, ne trljajte ga već ga utapkajte u kožu. To možete uraditi četkom, sunđerom ili prstom. Izaberite nijansu koja je veoma blizu prirodnoj boji Vaše kože.

2.    BB krema

BB krema
BB krema je višenamenski proizvod koji bi svaka žena trebalo da ima među svojom rutinskom šminkom. Ovaj proizvod hidrira, hrani i čisti kožu. Ukoliko nanosite BB kremu ponekad Vam nisu potrebni puder i korektor jer ona pokriva bubuljice, sakriva pore i ulepšava kožu. Možete je nanositi individualno ili u kombinaciji sa mineralnom šminkom.

3.    Ajlajner ili senka

Ajlajner ili senka
Kada ste u žurbi izaberite ili senku ili ajlajner. Ako želite jednostavan izgled onda preko kapka nanesite senku za oči u neutralnoj boji. Za upadljive oči potreban je ajlajner i to preko gornje trepavice. Nanesite samo jedan sloj maskare. Šminkanje očiju ne bi trebalo da traje duže od dva minuta.

4.    Bronzer ili rumenilo
Da bi Vam lice bilo sjajnije dodajte malo rumenila ili bronzera. To naročito važi ako Vam je lice po prirodi suvo. Bronzer i rumenilo bi trebalo da budu za dve nijanse tamniji od prirodne boje Vaše kože.

5.    Sjaj za usne
Sjaj za usne možete vrlo brzo da stavite i to pred sam izlazak iz kuće. Ako više volite karmine onda nakon nanošenja karmina popunite usne olovkom. Na ovaj način ćete duže vremena imati lepe usne.

6.    Dobra organizacija
Da biste ujutru lako i brzo naneli šminku morate svakodnevno da održavate lice. Redovno čupajte obrve , ali takođe i održavajte svoj pribor za šminkanje. Vrlo je bitno da u svakom trenutku znate gde Vam se koja šminka nalazi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име