Da li da stavim senku za oči, koji karmin da stavim da li crveni ili bež? Previše teška šminka nije prikladna za posao, da li je dovoljno samo da nanesem maskaru? Žene su zaista u velikoj nedoumici svakoga dana. Zato je uvek najbolje izabrati savršen prirodni izgled koji se može nositi u svim prilikama.savrsen izgled
Poslednjih godina u trendu je savršen prirodni izgled. Međutim iako kažemo prirodni izgled to ne znači da nema šminke uopše. Šminka postoji ali u nekim suptilnim i minimalnim količinama jer je ipak potrebno sakriti neke nedostatke na licu i istaći ono što je najlepše u prvi plan. Ovde se šminkanje bazira na praćenju određenih koraka, a ne na korišćenju što više prozvoda. Zato vam predstavljamo neke od boljih makeup ideja koje vam mogu omogućiti taj savršen „ natural look“.

 

1.Savršen tensavrsen prirodni izgled ten koze

Za ujednačavanje tonusa kože koristite podlogu, puder i korektor.Samo zapamtite jedno pravilo, nemojte nanositi tamniju podlogu da ne biste izgledali preplanulo.To u ovom slučaju nije potrebno već je bitno istaći što prirodniji ton kože. Takođe birajre korektor koji odgovara boji vaše kože ili je samo za nijansu svetliji od vaše boje kože.

 

2.Savršen prirodni izgled – Guste obrvesavrsen prirodni izgle guste obrve

Nekada su bile u modi tanke obrve, ali sada više nisu. Traže se guste obrve jer one izgledaju prirodnije. Međutim, i kod gustih obrva je bitno da budu pravilno definisane, a ne da svaka dlačica vodi svoju politiku. Vodite računa i o boji obrva koja bi trebalo da podržava boju vaše kose. Plavuše bi trebalo da biraju svetlije braon nijanse olovke za obrve, dok se brinetama preporučuju tamnije braon nijanse.

 

3.Fokus na očimasavrsen prirodni izgled oci

Oči istaknite svetlo smeđim ajlajnerom i nanesite vrlo malo braon senke na sam koren trepavica. Zatim izblendajte linije koristeći četku. Nanesite svetlo neutralnu senku na kapke, a za poboljšanje trepavica koristite crnu ili smeđu maskaru.

 

4.Savršen prirodni izgled – Delikatno rumenilosavrsen prirodni izgled rumenilo

Bež ružičasta rumenila se u globalu smatraju najprirodnijim rumenilima. Za nanošenje rumenila koristite veliku mekanu četkicu. Takođe nanesite rumenilo i duž vrata. Samo zapamtite, rumenilo treba nanositi na onim područjima koji se ističu kada se nasmejete.

 

5.Svetle usnesvetlije usne

Čak i kada se zalažete za što prirodniji izgled ne zaboravite na usne. Izaberite tople nijanse ruža ili sjajeva za usne i nanesite ih prstima kako bi šminka izgledala prirodnije.

 

6.Savršena šminka za brinetebrinete

Ovde se govori o šminkanju koji će dati najprirodniji izgled brinetama. Devojkama sa smeđom kosom se preporučuje crni ajlajner kao i ruž za usne u boji trešnje.

 

7.Savršena sminka za plavušeplavuse

Plavušama, bez obzira na nijansu plave boje kose se preporučuje suptilnija šminka u ružičastim i breskvastim nijansama. Za usne izaberite sjajni ružičasti karmin.

 

8.Savršen prirodan izgled za crvenokosecrvenokose

Crvenokose devojke bi trebalo da izbegavaju svetlo plave i ljubičaste nijanse šminke i da prednost daju zlatnim i pastelnim tonovima. Da biste dovršili svoj prirodni izgled koristite karmin u toplim tonovima kao i rumenilo u istoj nijansi.

 

9.Savršena „nude“ šminkanude

Zlatno pravilo kod šminkanja jeste da bi trebalo naglasiti ili usne ili oči. Prirodna šminka vam omogućava da naglasite i usne i oči i da pritom izgledate sjajno i to sve zahvaljujući takozvanim „nude“ ili bež nijansama koje su neutralne ,ali ipak dovoljno vidljive da istaknu sve ono što je najlepše na vašem licu.