Prošlog leta Katalina Sharkey de Solis je zajedno sa svojom prijateljicom Ruthie Friedlander gledala film „ Heathers“ iz 1988 godine. Tokom gledanja joj je na um pala jedna sjajna modna ideja. U filmu se nose frizure s’ kraja 80-tih i početkom 90-tih godina prošlog veka. Ove frizure je karakterisala traka za kosu presvučena tkaninom poznatija kao scrunchie.Scrunchie - gumice za kosu

Solis je bila rešena da ove gumice ponovo vrati u modu. Konsultovala se sa frizerima, napravila Instagram profil posvećen povratku ovih traka i pustila video snimke iz filmova i serija u kojima su glumice nosile ove trake. Do sada ima samo oko 2500 pratioca, ali ona ne odustaje i nada se da će ih iz dana u dan biti sve više. Primećeno je da devojke iz Hong Konga i Južne Koreje nose ove trake. Najteže je ove trake probiti u Americi jer važe predrasude da ih nose samo devojke iz provincije.

Heathers
Solis smatra da su današnje frizure savremenije i da se ova gumica odlično uklapa u modne trendove. Takođe, dame poput Cara Delevingne, Rita Ora i Selena Gomez  su se na modnoj reviji Rag & Bon pojavile sa ovim gumicama za kosu. Tara Swenneen stilista koja radi sa Kristen Stewart i Connie Britton preporučuje naročito mladim damama scrunchie trake kao idealan letnji modni detalj koji odlično pristaje uz raznobojne kupaće kostime i papuče za plažu.

Heathers Gumica

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име