Da li ste znali da se prosečna osoba kada je na godišnjem odmoru ugoji 4 do 6 kg nedeljno? Tada ste opušteni, jedete redovno čak i češće. Predlažemo Vam da pogledate na koje sve načine možete da ostanete u fit formi i za vreme odmora.

1.    Ko rano rani dve sreće grabi i sagoreva višak kalorija
Probudite se rano i započnite dan na pravi način sa trčanjem ili plivanjem. Pozovite prijatelje ili porodicu da krenu sa vama jer je u društvu sve lepše i lakše. Bitno je da se u toku odmora ne ulenjite već da stalno budete u pokretu.
2.    Igrajte i danju i noću
Možete igrati uz muziku koju volite. Kod kuće ili na žurci. Nije bitno gde samo da se pokrećete, a ne da sedite. Jedan sat plesa je dovoljno da sagorite višak kalorija.
3.    Šetajte do svoje destinacije
Da biste završili neke poslove u toku dana nemojte koristiti prevozna sredstva već idite pešice. Šetnja će  sigurno prijati i sačuvaće Vašu vitku figuru.
4.    Bavite se fitnesom
Dok ste na odmoru imate mnogo više vremena da se posvetite sebi i svom zdravlju. Zato se opredelite za fizičku aktivnost koja vam najviše prija. To može biti trčanje, plivanje, vežbe sa loptom, vožnja bicikle i tako dalje.
5.    Ne preterujte
Odmor ne bi trebalo da prođe u pijuckanju koktela i grickanju grickalica od jutra do mraka. Jedite tri glavna obroka i dve užine u toku dana. Ne preterujte sa hranom i pićem.
6.    Idite u teretanu
Ukoliko odsedate u nekom hotelu raspitajte se da li u njemu postoji teretana ili zatvoreni bazen. Kad padne kiša umesto da sedite ispred televizora  ili igrate igrice provedite vreme plivajući u bazenu ili vežbajući u teretani.
7.    Sklapajte nova prijateljstva
Na odmoru budite opušteni i komunikativni. Prilazite ljudima, družite se sa njima, pričajte i možda otkrijete da sa nekima imate dosta toga zajedničkog. Bitno je da se dobro zabavljate i uživate na godišnjem odmoru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име