Da bi Vam kosa bila zdrava i negovana trebalo bi da se pridržavate određenih pravila odnosno, da se oslobodite navika koje mogu u toku noći dok spavate da Vam upropaste kosu. Pogledajte o kojim je navikama reč.
1. Ne spavajte sa mokrom kosom
Jedna od najgorih navika koju možete da imate jeste da idete sa mokrom kosom na spavanje. Mokra kosa je najslabija i sutradan će izgledati grubo, suvo i imaćete mnogo problema da je oblikujete. Kosa bi trebalo da bude potpuno suva dok spavate.

 ne spavajte sa mokrom kosom
2. Ne spavajte sa punđom i vezanom kosom
Kada nosite punđu ili konjski rep kosa trpi određeni pritisak. Zato se ove frizure ne preporučuju za spavanje. Ali ako Vam je kosa dugačka i morate da je vežete pre spavanja onda je najbolje da napravite običnu i labavu pletenicu.

 ne psavajte sa pundjom i vezanom kosom
3. Ne koristite gumice za vezivanje kose
Ako već morate da spavate sa vezanom kosom onda je ne vezujte gumicom jer ćete sutradan imati problem da je skinete. Gumica kida kosu i ostavlja nabore na mestima gde je bila vezana. Umesto gumice koristite šnale ili „crunchie“ gumice obložene svilom ili satenom.

ne vezujte kosu tankom elasticnom gumicom
4. Ne preterujte sa četkanjem kose
Postoji verovanje u narodu da ako 100 puta očešljate kosu pre spavanja ona će ujutru biti bujnija. Međutim, ne treba u potpunosti verovati bapskim pričama. Dovoljno je da je očetkate jednom ili dva puta jer na taj način podstičete cirkulaciju glave pa samim tim stimulišete rast nove kose.
 ne preterujte sa cetkanjem kose pre spavanja
5. Izbegavajte pamučne jastučnice
Veoma je bitno od kog su materijala jastučnice na kojima se Vaša kosa nalazi dok spavate. Pamuk kao materijal upija vlagu iz Vaše kose i zato ona ujutru izgleda suvo bez obzira što ste predhodno veče stavili masku za hidrataciju kose. Zato je najbolje da jastučnice budu od satena jer je nežniji u dodiru sa kosom.

izbegavajte pamucne jastucnice
6. Poželjno je kosu hidrirati pre spavanja
Ukoliko želite da Vam kosa bude zdrava i negovana potrebno je da je u toku noći hidrirate. Frizeri preporučuju korišćenje kokosovog ulja jer ono hrani i hidrira kosu dok spavate pa će ona ujutru biti meka, nežna i zdrava.

hidrirajte kosu pre spavanja
7. Ne nanosite gel ili lak za kosu pre spavanja
Gel, lak za kosu i slični proizvodi koji održavaju oblik frizure suše kosu i zato ih treba ukloniti pre spavanja. Ako imate dosta laka u kosi kosu dobro očetkajte, namažite kokosovim uljem, pustite da slobodno diše i spremni ste za spavanje.

 ne stavljajte gel i lak za kosu pre spavanja

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име