Pred vama su moderni, ženski šeširi za leto 2023 kao idealna zaštita od sunca, ali i kao moćni modni dodatak. Pogledajte kako ga možete nositi sa stilom.

 sesiri za leto
Možda predhodnih meseci nije bilo mnogo razloga, osim modnog, da se nose šeširi za leto, naročito oni sa prevelikim obodom kakve su nam za ovo leto pripremili modni dizajneri. Ipak, to ne znači da narednih dana neće biti prilike da ispoštujete i isprobate jedan od upečatljivijih sezonskih trendova.

sesiri za leto
Šeširi za leto su moderan način da zaštitite lice i vrat od preteranog UV zračenja. Šeširi za leto su veoma raznovrsni tako da postoji odgovarajući model za svakoga samo je bitno izabrati pravi stil i materijal. Možda želite sportski model sa kojim ćete moći da se opustite tokom leta i bavite nekim sportskim aktivnostima bilo da je to trčanje, hodanje ili možda igranje odbojke na pesku. Možda ste ipak za elegantniju varijantu sa kojom ćete uživati pored bazena ili na plaži ili možda u nekom baru na otvorenom.

 uz bluzu i farmerke
Šeširi za leto mogu odjednom da transformišu celokupnu vašu odevnu kombinaciju i da je podignu na viši nivo. Idu uz sve od kupaćeg kostima do elegantnih odela. Ovog leta su u trendu i zato izaberite odgovarajući model i izdominirajte gde god da se pojavite.

 za plazu
Neprolazni „panama“ šešir, veoma lagan u beloj ili bež boji možete da kombinujete bukvalno uz sve odevne kombinacije. Na primer uz farmerke i običnu belu majicu, zatim dobro stoji i uz romantičnu cvetnu haljinu kao i uz elegantnije pantalone i košulje.

 panama
Pečat celokupnom stilu preko šešira daje traka odnosno mašna na šeširu. Ona može biti jednobojna ili u nekom interesantnom dezenu. Često se postavlja pitanje odakle ovom šeširu naziv panama šešir. Objašnjenje kaže da je ova vrsta šešira nastala u Ekvadoru, ali je za njegov naziv zaslužan nekadašnji predsednik USA Teodor Ruzvelt. On je tokom nadgledanja izgradnje Panamskog kanala na glavi nosio baš jedan primerak ovog šešira napravljenog od specijalne vrste palminog drveta.

 sesiri za leto
Ako se pitate kako odabrati pravi model panama šešira onda će vam sledeći saveti biti od koristi. Ženama sa ovalnim i trouglastim oblikom lica lepo stoje svi modeli ovih šešira. Samo je bitno kod trouglastog oblika lica da šešir bude u ravnoteži sa linijom ramena i da kruna šešira bude uža od vaših jagodica. Fedora je tu najsigurniji i najbolji izbor.

 polusesir
Lice u obliku srca se takođe smatra svestranim kada su u pitanju šeširi, ali treba izbegavati modele sa širokim obodom jer naglašavaju čelo, a sužavaju bradu.Nošenje šešira koji je blago nagnut napred će smanjiti vizuelno obim lica i istaći oči. Zato birajte šešire sa srednjom veličinom oboda jer će uravnotežiti širinu vašeg čela.

 mali sesiri za leto
Kod okruglog lica je cilj da se lice vizuelno izduži i zato treba izbegavati šešire sa okruglom krunom jer imaju suprotni efekat. Umesto toga izaberite model sa visokom krunom i ravnim obodom. Takođe ga možete i malo nagnuti sa strane kako bi lice dobilo drugačiju dimenziju.
Kod četvrtastog lica je potrebno omekšati ivice lica a to se može postići uz pomoć šešira sa okruglom krunom i okruglim, širokim obodom. Izbegavajte šešire sa kratkim obodom kao i bez oboda. Nosite ga sa laganim nagibom.

 sesiri za leto sa sirokim obodom
Kod duguljastog lica najbolje funkcionišu šeširi sa niskom krunom i širokim obodom. Nosite ga nisko do obrva jer se na taj način lice vizuelno skraćuje.

 sa neravnim ivicama
U modi su već duže vreme i dvobojni šeširi sa velikim obodom koji svakoj ženi koja ga nosi daju određenu notu mističnosti i elegancije. Veoma šik i zabavno deluju i predimenzionirani slamasti šeširi sa neobrađenim ivicama kojima je ipak mesto najpre na plaži.Od njegovog obima zavisiće i stepen zagonetosti koju želite da postignete odnosno emitujete na okolinu.

 platneni
Pored slamastih za boravak kraj mora ili reke preporučuju se i veliki platneni šeširi naročito u nekoj od aktuelnih jarkih boja. Kada je reč o gradskom stajlingu zapažen izbor će biti fedora sa uskim obodom ili nekim zanimljivim printom.