Sibirska Aronija (Aronia Malanocarpa) potiče iz Severne Amerike, a kasnije je preneta u Sibir i u severne delove istočne Evrope. Indijci su prvi prepoznali njena lekovita svojstva i upotrebljavali su je u ishrani. Lekovita svojstva Sibirske Aronije su mnogobrojna..

Antikancerogeno dejstvo – u visokom procentu ubija maligne ćelije kod tumora mozga, pluća, debelog creva i jetre.

Antioksidans – sprečava stvaranje slobodnih radikala i degenraciju zdravih ćelija u ljudskom tkivu i krvnoj plazmi.

Glava – poboljšava cirkulaciju krvi u krvnim žilama glave i pomaže kod glavobolje i migrene, zaustavlja razvoj ateroskleroze i stvara snažnu zaštitu od pojave demencije i Alchajmerove bolesti.

Srce – smanjuje krvni pritisak, vraća loš holesterol u normalu i podstiče porast dobrog, omogućava brz oporavak nakon srčanih i moždanih udara, regeneriše fino arterijsko mišićno tkivo i povećava njegovu elastičnost, poboljšava prokrvljenost miokarda i stvara potpunu zaštitu od začepljenja.

Urinarni trakt – leči urinarne infekcije (5 puta efikasnije od kanadske brusnice) i upalu prostate.

Jačanje imuniteta – sprečava bakterijske i virusne infekcije (prehlada, grip..)

Endokrine žlezde – poboljšava lučenje hormona i reguliše rad štitne žlezde, reguliše nivo šećera i hemoglobina u krvi, rad pankreasa i leči diabetes.

Krv i krvni sudovi – popravlja krvnu sliku i čisti krv, poboljšava cirkulaciju, smanjuje tegobe kod upaljenih i proširenih vena.

Želudac – smiruje grčeve i bolove želuca, smiruje upalu sluznice želuca, pomaže kod čira na želucu i želudačne nervoze.

Jetra i žuč – poboljšava rad jetre i izlučivanje žuči, čisti jetru od masnoće, regeneriše je i kod teških oboljenja leči i reguliše upalu žučne kese i žučnih kanala.

Oči – poboljšava vid, leči degenerativne promene na makuli, štiti oči od UV zračenja, sprečava nastanak katarakte.

Koža – povećava elastičnost i značajno smanjuje prisustvo bora i strija, uklanja tamne fleke od sunca i ispucale kapilare, osvežava kožu i usporava starenje.

Čišćenje organizma – vezuje se za teške metale i radioaktivne elemente u telu i omogućava njihovo izlučivanje što je od najveće koristi posle izloženosti zračenju kod postoperativne terapije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име