Grad je preživeo neke neverovatne ratove i represivne režime i sve to učinilo ga je riznicom najlepših kulturnih blaga. Grad treba istraživati pešaka i obići sve od starog grada do barova i restorana.

Rynek gtowny je trg koji se nalazi u centru starog grada. Većina zgrada je u neoklasičnom stilu a glavne zgrade na trgu su Cloth Hall i Mariacka bazilika. Hiltop wahel bilo je središte Poljskih krajeva više od 500 godina. Potrebno je najmanje 4 sata za uživanje u ovim objektima i zamku iz renesansnog perioda.

Grad koji nikad ne spava, kako ga takođe zovu, pruža mnogo mogućnosti za dobar provod i još bolju hranu. Preporučujemo kafe-bar Singer cafe koji odiše antičkom atmosferom i služi odličan kapućino. Noću ovaj kafe postaje bar sa muzikom koja traje do zore. Samo ime govori da objekat ima veze sa popularnom markom šivaćih mašina, što i jeste slučaj. Nekada davno tu su se proizvodile i prodavale čuvene “singerice”.

Mnogo je restorana u Kazimierz oblasti koji nude mnoga jevrejska jela poput czulent, kniše knedli i punjenih guščijih vratova. Restoran Sherubino nudi italijanske specijalitete poput crne paste sa škampima i razne vrste piletine. Najfiniji restoran u gradu je sigurno Wentzl, koji je otvoren još 1792. godine. Nalazi se pored glavne pijace i nudi širok spektar jela.

Magični studentski centar Evrope i nekadašnja prestonica Poljske jedna je od najatraktivnijih destinacija među mladom populacijom. Mnoge naše turističke agencije uvrstile su Krakov kao obaveznu destinaciju za mlade, a prva asocijacija je svakako neizbežni dobar provod.

Novogodišnji aranžman za Krakov koštaće vas oko 100 eura za tri dana boravka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име