Šminka uz roze haljinu odnosno njen izbor u mnogome zavisi od nijanse roze boje. Kada nosite haljinu u ovoj boji treba pažljivo da birate šminku, jer cilj je obezbediti balans između haljine i šminke. Zato pogledajte koja pravila važe kada je u pitanju  šminka uz roze haljinu.

 

 Šminka uz roze haljinu – Senke za oči

Uz roze haljinu odaberite senke za oči u komplementarnim bojama, ali nikako u istoj nijansi kao i boja haljine. Takođe ne koristite ljubičastu, boju šljive i bergundca. Umesto toga izaberite neutralne nijanse koje će upotpuniti boju Vaših očiju. Uz plave, sive i zelene oči koristite svetlo sivu, boju šampanjca, zlatnu i svetlo braon senku za oči. Braon i crne oči takođe mogu da nose zlatnu, boju šampanjca, boju slonovače i cimet braon senku za oči.
Senke za oči uz roze haljinu

Ajlajner i maskara

Kada izaberete boju senke za oči onda pređite na odabir odgovarajućeg ajlajnera i maskare. Ako ste za plave i zelene oči odabrali zlatnu i sivu senku za oči onda je najbolje da koristite sivi ajlajner. Ako ste za bilo koju boju očiju odabrali zlatnu senku ili senku boje šampanjca, slonovače i braon boje onda koristite braon ajlajner. Crni ajlajner je najsigurniji jer odgovara svakoj boji očiju i senke. Boja maskare treba da prati boju ajlajnera.
Ajlajner i maskara

Rumenilo

Uz roze haljinu na pravi način dolaze do izražaja ružičasti obrazi. Izaberite svetlo roze rumenilo čak i kada je Vaša haljina u hot pink boji. Međutim, ako ne volite rumenilo onda stavite svetli bronzer za lice ili highlihter u svetlucavoj boji šampanjca za svež i romantičan izgled.
 Rumenilo

Šminka uz roze haljinu –  Ruž za usne

Ako su Vam obrazi i oči suptilno našminkani onda izaberite smelu boju karmina i to najbolje onu koja je u istoj nijansi kao i boja haljine. Međutim, uz upadljivu šminku očiju  izaberite umereniji svetlo roze ili bež ruž za usne. Sjaj za usne takođe treba da bude u roze, bež ili boji šaampanjca.
Ruž za usne uz roze haljinu

Nijansa roze haljina i šminka

Ako je haljina u vrućoj roze nijansi onda uz nju u dnevnim prilikama ide zadimljeni pogled ili smokey eyes i samo sjaj na usnama u boji breskve, nežno narandžastoj ili svetlo roze nijansi. U večernjim prilikama možete birati šminku u tamno crvenim mat nijansama. Takođe možete isprobati roze senke na očima i sjaj na usnama. Neutralne nijanse su i ovde dobar izbor i to klasični sa kojima se ne može pogrešiti. Jednostavna krila ajlajnerom i usne u boji sočne breskve izgledaće fantastično. Ružičasta šminka na očima dobro pristaje svakoj nijansi roze boje. Uz svetlo roze i pastelno roze nijanse haljina lepo stoje suptilne nijanse senke za oči sa krilima ajlajnera kao i tamno roze karmin i rumenilo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име