Šminkeri poznatih svetskih dama su otkrili svoje trikove za šminkanje usana tako da one izgledaju lepše, privlačnije i punije. Takođe, Vam predstavljamo i pravila za korišćenje crvenog karmina koji je u trendu ove godine. Crveni karmin je vanvremenski i uvek će se nositi. Ne treba ga stavljati stalno već samo u specijalnim prilikama kada želite da izgledate zavodljivo i magično. Crveni ruž odgovara svakoj ženi samo treba pronaći pravu nijansu koja se obično određuje prema boji lica. Ostanite sa nama i pogledajte u čemu je trik za savršeno šminkanje usana.

Šminkanje usanasminkanje usana

 • Na usne najpre nanesite obilno hidratantni balzam i ostavite ga da deluje nekoliko minuta. Nakon toga ih istrljajte četkicom za zube.
 • Izaberite nijansu olovke koja odgovara nijansi vašeg ruža, pažljivo ih oivičite i ispunite.
 • Ne pomerajte crtu naviše kako biste ih povećali. Boja olovke bi trebalo da bude što sličnija boji ruža. Možda mislite kako tamniji obrub povećava vaše usne. Međutim, taj trik već godinama nije u modi. Izgleda neuredno i samo ističe bore na tom delu lica.
 • Koristite četkicu za nanošenje ruža, tako ćete mnogo lakše kontrolisati nanošenje karmina i to koliko će vam nijansa ruža ispasti tamna.
 • Da biste se rešili viška karmina i izbegli njegovo nezgodno preslikavanje stavite na kažiprst maramicu i napućite se oko prsta.
 • Za puniji izgled nanesite nijansu svetlijeg sjaja po sredini. Birajte reflektujuće brilijante nijanse jer one daju najbolje rezultate.

Pravila za nošenje crvenog karmina

 • Boja lica

Što je svetlija koža to će crveni ruž biti oučljiviji. Ako koristite crveni ruž moraćete da našminkate i oči i obraze. Zapamtite da do izražaja treba da dože crveni karmin, te shodno tome stavite samo maskaru i rumenilo nežnijih nijansi.

 • Koristite olovku za usne

Crveni ruž ume da se razlije, zato obavezno za njihovo iscrtavanje koristite olovku koja je po boji slična karminu.Trik plus: ruž će se manje razlivati ako nanesete i malo korektora.

 • Prava nijansa

Ako vaš ten vuče na ružičastu boju, bolje će vam stajati nijanse crvene koje vuku na ljubičastu, ako vam je koža žućkasta lepo će vam stajati toplije crvene nijanse sa primesama smeđe boje. Ružičasto crvene i narandžasto crvene idu odlično uz maslinasti ten. Klasična crvena dobro stoji svim nijansama kože.

 • Kombinacija ruža i laka za nokte

Ako namažete crveni ruž vaši nokti bi trebalo da imaju identičnu nijansu. Ukoliko to nije slučaj onda ih lakirajte u svetlije nijanse ili stavite neutralni francuski manikir ( frenč nokti). Potpuni vamp izgled vam može obezbediti i crni lak na noktima.

 • Mešanje nijansi karmina

Retko koja žena koristi samo jednu nijansu ruža, već se do željene boje dolazi mešanjem. Ako ste kupili previše svetao ili taman ruž, nemojte ga baciti. Pokušajte da eksperimentišete sa drugim nijansama ruža koje imate kod kuće. Možete dobiti veoma zanimljive i privlačne boje.crveni karmin

Najnovija istraživanja su pokazala da žene koje redovno koriste crveni ruž u većini slučajeva imaju veoma uspešnu karijeru. Pripadnice lepšeg pola koje koriste jarko crveni ruž su, prema istraživanjima, prepune samopouzdanja, osećaju se atraktivnije i veoma su zadovoljne svojim ljubavnim životom. Nasuprot tome žene koje ne koriste ruž ili sjaj za usne obično pate od nedostatka samopouzdanja ili se osećaju manje atraktivnim. Takođe je dokazano da žene biraju nijansu ruža u zavisnosti od svog raspoloženja.