Kako podmladiti ruke i kožu na njima opet učiniti mekom, nežnom i glatkom je problem koji muči žene tokom cele godine. Zbog niskih temperatura tokom zime, ali i mnogih drugih aktivnosti koje obavljamo svakog dana ( pranje, čišćenje, premeštanje stvari) koža se suši, peruta i postaje gruba. Posebno je osetljiva tamo gde je direktno na udaru a to su lice i ruke.Rukavice, nanošenje odgovarajućih hidratantnih krema jesu delotvorni, ali postoje još neki načini kako podmladiti ruke prirodnim putem i to za samo 10 minuta. Radi se o pilingu i maskama koje možete lako pripremiti kod kuće.

Piling od limuna, šećera i meda

Ovaj piling možete jednostavno, s’ nogu napraviti od samo tri namirnice koje svako od nas ima kod kuće, a to su limun, šećer i med.kako podmladiti ruke

Postupak pripreme:

  • Napunite pola šolje limunovim sokom, dodajte jednu kašiku meda i jednu kašiku šećera. Sve to lepo promešajte.
  • Sipajte smesu na dlan i trljajte svuda po rukama, a najviše tamo gde je koža najgrublja.
  • Ostavite smesu 10 minuta kako bi je koža lepo upila.
  • Dok čekate da prođe tih 10 minuta možete sa preostalim limunom tretirati nokte. Gurnite prste u limun tako da se meso limuna uvije oko noktiju. Ovaj tretman pomaže noktima da brže rastu i uklanja sve mrlje, kako žute tako i one od laka, i samim tim nokte čini beljim i lepšim.
  • Nakon 10 minuta sve lepo isperite. Iskustvo pokazuje da se rezultati mogu videti već nakon prvog tretmana ovim pilingom.

Ako želite u smesu za piling, da bi lepo mirisala, možete dodati nekoliko kapi esencijalnog ulja peperminta ili lavande. Umesto šećera možete koristiti naribani pčelinji vosak ili kuhinjsku so.

Maska od ovsenih pahuljica, maslinovog ulja i meda

Ovo je odličan recept za hidrataciju kože. Takođe, na tržistu postoji dosta hidratantnih krema sa maslinovim uljem koje možete koristiti. Nanesite kremu na ruke, stavite rukavice da biste ih ugrejali i podstakli još bolju hidrataciju. Za samo petnaestak minuta koža će vam odmah biti mekša i nežnija. Umesto rukavica možete staviti čarape. One lakše upijaju pa će i rezultati biti bolji. Čarape najpre zagrejte u mikrotalasnoj na 15 sekundi, a zatim ih stavite na ruke bez trljanja. Ako vam je koža previše suva onda ostavite čarape da odstoje preko noći. Kao zamenu za kreme, ako ste raspoloženi možete napraviti i ovu masku od ovsenih pahuljica, maslinovog ulja i meda.kreme i rukavice

Postupak pripreme:

  • Izmešajte jednu ipo kašiku ovsenih pahuljica sa pola kašike maslinovog ulja i jednom kašikom meda.
  • Nanesite smesu na ruke i trljajte kružnim pokretima po koži
  • Nanesite još jedan sloj, stavite rukavice i pustite da deluje oko dva sata.

Kako podmladiti ruke – Koristite prirodna ulja

Kupljeni losion je dobar za hidrataciju kože. Međutim, uvek za te namene možete upotrebiti i određena prirodna ulja koja većina od nas ima kod kuće jer se koriste i u kuvanju. Veoma su hranjiva i zdrava kako za kožu tako i za kosu i nokte. Samo je bitno da se redovno nanose. To su sledeća ulja: Ulje od avokada, kokosovo ulje, bademovo ulje, aloa vera gelovi, kakao puter, suncokretovo ulje, maslinovo ulje. Izbegavajte maske i losione koji u sebi sadrže vazelin jer, prema poslednjim istraživanjima, on isušuje kožu.