Svako od nas zna šta je u horoskopu, a da li znate koje su mračne strane horoskopskih znakova? Astrolozi obično daju prognozu šta nas očekuje u toku nedelje, određenog meseca ili godine i to pre svega na polju posla, ljubavi i zdravlja. Te informacije ljude najviše zanimaju i zato se uglavnom o njima i govori. Međutim, svaki znak ima svoje dobre i loše osobine. Ovoga puta predstavljamo mračne strane horoskopskih znakova. Pogledajte za koga važi da je tvrdoglav,manipulator, sebičan, posesivan ili sklon porocima.

Ovan, Lav i Strelacmracne strane horoskopskih znakova vatrenih

Ovan, lav i strelac su vatreni znaci zodijaka što znači da je vatra njihov vladajući element. Za njih važi opšte pravilo da su topli, privlačni i zanimljivi. Međutim ,imaju i svoje loše osobine.

Ovnovi su impulsivni( što nije uvek dobro) i nestrpljivi u donošenju odluka. Ne slušaju uopšte one koji im žele dobro i ne prihvataju njihove savete. S’obzirom da se u zodijaku smatraju najmlađim znakom za njih se još vezuje i osobina da su nezreli i detinjasti.

Lavovi su, kako astrolozi tvrde, sujetni, egoistični i čak nadmeno arogantni. Vole da budu u centru pažnje u suprotnom mogu lako da naprave probleme. Umeju da budu šarmantni, dopadljivi i ljubazni, ali sve to rade iz koristi da bi dobili ono što žele.

Strelčevi uopšte ne razmišljaju o tome šta rade i govore i zato često povređuju druge. Ne znaju kako da se postave taktički i da budu diplomate u datim situacijama, a misle za sebe da su sveznalice. Neki ih smatraju nepristojnim i grubim odnosno „sirovinama“.

Mračne strane horoskopskih znakova – Bik, Devica i Jaracmracne strane horoskopskih znakova zemljanih

Njihov vladajući element je zemlja, a njihove zajedničke i osnovne osobine su prizemnost, razumnost i pouzdanost. Nisu dosadni kao što se misli. Takođe, imaju tendenciju da budu mudri i brižni i za njih se kaže da su sjajni vrtlari, kuvari pa čak i ljubavnici. Međutim imaju i svoje mane.

Bikovi su tvrdoglavi ( tvrdoglav kao bik se ne kaže uzalud). Prilično su posesivni i ne vole da dele sa drugima. Pomalo su lenji i samozadovoljni. Na stvari gledaju površno i često su sujetni.

Devica je perfekcionista i to zahteva i od drugih i zato ih često kritikuje i ocenjuje. Takođe su i pesimisti. Umeju da padnu u depresiju i zato im se savetuje da prihvate sebe takvim kakvi jesu jer niko nije savršen.

Jarčevi vole da budu glavni odnosno da sve organizuju i kontrolišu. Za njih se kaže da su „control freak“. Vešti su manipulatori koji umeju da iskoriste druge radi sopstvenih interesa. Vole da ogovaraju i ponekad preteruju sa negativnim komentarima.

Blizanci, Vaga i Vodolijavazdusni

Ovo su vazdušni znakovi inače brzi, radoznali, izuzetno inteligentni i komunikativni. Zanimljivi, ali i naporni.

Blizanci su dvolični, teško se fokusiraju i koncentrišu samo na jednu stvar. Zato imaju puno interesovanja i hobija. Stalno pričaju i obično pored njih nećete doći do reči. Ponekad su drski i aroganti pa čak i nepouzdani.

Vage su neodlučne i dugo se pripremaju čak i za jednostavne stvari. Dosta im vremena treba da bi doneli odluku jer o svemu razmišljaju unapred. „ Šta bi bilo kad bi bilo“. Obično kasne na sastanke jer žele da izgledaju što bolje.Vage vole da usrećuju druge.

Vodolije brzo donose odluke jer misle da su vrlo pametne. Deluju odsutno, kao da su u svom svetu. Vole da daju savete, ali su nestrpljivi kada treba da saslušaju druge.

Mračne strane horoskopskih znakova – Rak, Škorpija i Ribevodeni

Ovo su osetljivi vodeni znakovi. Empatični su ( saosećaju sa drugim ljudima) i povučeni.

Rakovi su po prirodi čudni. Treba im vremena da izađu iz svoje zone komfora jer su plašljivi i oprezni. Vrlo su emotivni i osetljivi. To znači da ih lako možete povrediti. Teško se prilagođavaju promenama.

Neki škorpije smatraju manipulatorima. Veoma su žučni i vatreni u raspravama. Nikada ne zaboravljaju nanetu nepravdu i ne opraštaju. Loša im je narav i bučno reaguju kada su povređeni. Ne umeju da kontrolišu svoje emocije.

Za ribe se obično kaže da idu tamo gde ih vodene struje nose. Odnosno neodlučne su, ne znaju u kom pravcu da krenu. To je zato što žive u nekom svom svetu. Zato obično i ne vide kada su drugima potrebni i zbog toga ih ljudi pogrešno shvataju. Uprkos tome što su poznate kao najmudriji i najstariji znak zodijaka ribe su zapravo vrlo lakoverne. Da bi svoje snove pretvorile u stvarnost treba im logično razmišljanje i više aktivnosti.