Ako planirate da praznike provedete na planini u skijanju i ostalim zimskim čarolijama onda Vam predlažemo da povedete računa o garderobi koju ćete poneti. Na planini je vreme drugačije nego u gradu. Veće su varijacije u temperaturi, ima više vetra naravno snega pa i leda. Zato Vam je potrebno slojevito oblačenje. Pored farmerki, džempera, debljih pidžama, ski odela, udobnih i toplih čizmi pogledajte Šta Vam je potrebno za skijanje na planini ove zime.
Zimska jakna
Radi se o perjanim jaknama  koje su izuzetno tople i udobne. Takođe su i vodootporne što je veoma bitno tokom boravka na planini. Dolaze u različitim stilovima i bojama tako da uvek možete pronaći onu koja Vam najbolje stoji. Predlažemo da izaberete neku u neutralnim bojama jer se lakše kombinuje. Mada možete nabaviti i zimsku jaknu sa printom ukoliko želite da se izvojite iz gomile na ski stazi.


Ski naočare
Ski naočare su sastavni deo skijaške opreme jer štite oči od hladnoće, vetra i Uv zračenja koje je na planini zbog snežne refleksije mnogo intenzivnije i jače. Ove naočare se obično razlikuju po boji stakla, obliku rama ali i mnogim drugim karakteristikama. Ako u njih upadne sneg samo ih otresite. Ukoliko se zamagle nemojte ih brisati rukavicama da ih ne biste izgrebli već ponesite posebnu krpicu za te namene. Ne stavljajte ih na čelo jer se mogu zamagliti od toplote Vaše kože. Ne sušite ih na suncu ili velikoj toploti.


Kape i rukavice
Kape i rukavice su takođe sastavni deo zimske skijaške opreme. Predlažemo Vam da ove sezone izaberete pletene kape i rukavice zanimljivih boja i dezena. Udobne su, tople i lepo se uklapaju sa ostalom zimskom garderobom. Kapom obavezno zaštitite uši i čelo.


Šal
Pored kape i rukavica zimska oprema mora obavezno da sadrži i šal. Šalovi dolaze u različitim modelima i bojama tako da uvek možete izabrati onaj pravi koji Vam najbolje stoji. Odlučite se za oversized pleteni šal koji će Vas dobro ugrejati. Najomiljeniji šalovi ove sezone su karirani.


Čizme za sneg
Ne polazite na planinu bez dobrih čizmi za sneg. Najbitnije je da Vam noge uvek budu tople i suve i da sa parom dobrih čizmi možete slobodno da hodate kroz dubok sneg. Kupujte kvalitetne čizme da biste mogli na njih da računate i narednih nekoliko godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име