Nije tajna da svojim izborom garderobe i načinom oblačenja želite da pokažete kako se osećate, ali isto tako i da pošaljete određene signale spoljašnjem svetu. A da li ste znali da svi ljudi prema svom načinu oblačenja mogu da se svrstaju u šest stilova ličnosti? Do ovakvog zaključka došli su zajedničkim radom modni dizajneri i psiholozi.

1.    Show Stopper stil
Ovaj stil se odnosi na pozitivnu i vedru ličnost čija je soba puna svetlih boja, a garderober prepun odevnih komada  sa jarkim bojama, od raznovrsnog materijala, sa smelim printovima i puno šljokica, sjaja pa čak i krzna. Svaka stavka u ormaru ove ličnosti je priča za sebe.

2.    Sistematski stil
Ovom stilu pripadaju žene koje su dobro organizovane u svim aspektima svog života. U njihovom garderoberu sve ima svoje mesto i funkciju. Ne kupuju mnogo i sve i svašta, već samo ono što im je po njihovoj proceni zaista potrebno, ali i da bude pre svega kvalitetno. Veoma retko naprave neki modni rizik. Obično nose svoj prepoznatljiv stil sa određenim bojama i načinom uklapanja odeće.

3.    Provereni stil
Ovaj stil odgovara damama koje znaju šta im lepo stoji i to rado nose. Garderober i kupovima su efikasno organizovane. Obično poseduju više istih komada odeće, ali u različitim bojama. Na primer, jedan isti džemper u pet različitih boja, ili isti stil jakne ali od različitog materijala  i u različitim dezenima.

4.    Slobodan stil
Ovom stilu pripadaju dame koje puste da sve ide svojim tokom, bez nametanja i pravila. Možda njihovi garderoberi nisu baš uredni, ali u njihovoj glavi sve ima smisla i na kraju se sve sa lakoćom završava. Strogo usklađivanje boja, kao i modna pravila nisu njihovi prioriteti. Ako im se nešto dopadne od odeće one to i kupe. I što je još bolje od toga će uvek napraviti neku svoj odevnu kombinaciju.

5.    Stil pratioca trendova
Ovom stilu pripadaju dame koje svakodnevno prelistavaju modne časopise i prate modne sajtove jer žele da budu uvek u trendu. Cilj im je da prve u gradu prošetaju u nekom novom modernom komadu odeće. Imaju raznovrsnu garderobu i na neki način su opsednute modom. Njihov garderober je dostojan Pinteresta.

6.    Kameleon stil
Kameleon stilu pripadaju dame koje ne možete tako lako da pročitate, odnosno da odredite njihovu modnu orijentaciju. One imaju sposobnost da se transformišu u zavisnosti od okruženja. Njihov garderober ne odlikuje neki specifičan stil, već je pun raznovrsne i izmiksane garderobe kojom određena ličnost želi da u zavisnosti od prilike iskaže neke aspekte svoje ličnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име