Pogledajte koje su to stilske greške zbog kojih izgledamo jeftino bez obzira na cenu odeće koju nosimo.

 stilske greske
Sve žene ulažu mnogo truda u svoj izgled i to sa razlogom. Međutim, nećete uvek izgledati dobro ili skupo samo zato što ste potrošili mnogo novca na svoju garderobu.Postoje mnoge stvari, neke se i ne tiču odeće, zbog kojih izgledamo veoma jeftino. U pitanju su stilske greške kojih bi trebalo da bude što manje sa godinama. Jer kada ste mladi, stilske greške se lakše praštaju jer još uvek tragate za svojim stilom oblačenja, šminkanja. Možete da nosite šta god poželite i da isprobavate sve one čudne i promenljive trendove. Međutim, nakon 30 – te godine vaš stil ne bi trebalo da bude previše opušten i fleksibilan već bi elegancija trebalo da bude dominantnija.

Zato vam ovoga puta predlažemo da pogledate koje su to najčešće stilske greške koje ćine da izgledamo jeftino.

1.Pokazujete previše kože

 previse koze
Da biste izgledali ženstveno i privlačno ne morate previše da se razgolitite jer to nije ni prikladno u svim prilikama, a pritom može da izgleda jeftino. Poslušajte savet iskusnih svetskih stilista, a to je da u svojoj odevnoj kombinaciji „pokažete“ samo jedan deo tela. Ako su grudi „otkrivene“ onda bi noge trebalo da budu pokrivene i obrnuto, ako se odlučite za mini suknju ili haljinu.

2.Stilske greške – Neuredni nokti

 nokti
Ne radi se samo o neurednim noktima već i o neadekvatno nalakiranim noktima gde se lak na nekim mestima iskrzao. Tako delimično nalakirani nokti nisu lepi ni na prvi pogled ,a isto tako kvare i celokupni prvi utisak koji ostavljate na druge. Bolje skinite lak, ako neumete sami da nalakirate nokte.

3.Prljava obuća

 prljava obuca
Uvek ćete izgledati neuredno i jeftino ukoliko nosite prljavu i oštećenu obuću. Obuća se lako opere,a što se tiče ogrebotina one se mogu sakriti uz pomoć imalina ili sličnih sredstava koji obući popravljaju boju i vraćaju sjaj. Staroj obući možete zameniti potpetice ili đon i to ukoliko je potrebno i više puta sve dok je želite nositi.

4. Stilske greške – Previše šminke

 previse sminke
Šminka ima ulogu da popravi vaš izgled, ali i da istakne ono što je najlepše na vašem licu. Najbolje je da se držite pravila da kada naglasite oči upadljivim senkama, da usne budu manje dominantne i obrnuto. Ukoliko volite jednostavnu šminku onda je dovoljan korektor kojim ćete prekriti neke nedostatke na licu, malo olovke za popunjavanje obrva i eventualno maskara da izvučete trepavice. Ne preterujte sa šminkom jer nije cilj da od sebe napravite klovna.

5.Izgužvana odeća

 izguzvana odeca
Kada su u pitanju ovakve stilske greške onda se one mogu veoma lako popraviti. Pređite peglom na paru preko izgužvane odeće da biste je brzo ispeglali i učinili boljom i urednijom. Ako izgledate uredno i čisto onda će i vaša odeća delovati elegantnije i skuplje.

6.Previše svetlih boja u oblačenju

 boje u oblacenju
Iako je u modi color bloking odevanje kao i pravilo da u kombinovanju nema pravila ipak ne preterujte pogotovo sa bojama i dezenima. Veoma je bitno i da prepoznajete svoj oblik tela i birate odeću koja kao da je krojena po vašoj meri. Odeća koja vam je premala ne stoji lepo već deluje bezukusno i jeftino. To se može odnositi i na preveliku odeću bez obzira što je u trendu oversized oblačenje. Najbolje je ići na sigurno kada je veličina odeće u pitanju.

Takođe, vremenom ćete prepoznati i koje vam boje najbolje stoje. Imajte na umu da loše uklapanje odeće koja je čak i najmodernija i skupa može na vama da deluje jeftino. Pastelne nijanse nisu pogodne za svakodnevno nošenje. Svetlije boje bi trebalo da budu u ravnoteži sa pastelnim tonovima. Dobro je da jedna boja bude neutralna poput crne, mlečno bele ili boje kože. Sa druge strane neke žene odbijaju da nose svetliju garderobu već se okreću sivoj, bež ili crnoj boji. Ako vam se kombinacija jarkih boja čini previše smelom, onda pokušajte u jednom outfitu da kombinujete više stvari u jednoj boji, ali u različitim nijansama.