Zeleni nokti će biti veliki trend tokom zime 2023/2024 godine. Izgledaju fantastično i dominantno i zaista ih vredi isprobati.

 zeleni nokti
Već duže vreme su braon nokti inspirisani moka i expresso kafom kao i čokoladom dominirali svetskom beauty scenom kao i društvenim mrežama. Sada je vreme za novi trend u manikir svetu. U pitanju su zeleni nokti inspirisani bojom žalfije. Zeleni nokti u svim svojim mnogobrojnim nijansama su primećeni kod slavnih ličnosti kao što su Selena Gomez, Kendall Jenner, Jodie Turner-Smith. Izgledaju primamljivo i žene ih sve više nose.

 zeleni nokti
Normalno je da zeleni nokti u svojim tamnijim tonovima žalfije dominiraju tokom jeseni i sigurno će biti veliki hit tokom zime što predviđaju svi vodeći manikir stručnjaci. Sa svojim drvenastim tonovima zeleni nokti se uklapaju u trend organske mode i lepote, a pritom deluju tako sveže i živahno.

Zeleni nokti se kao i sama biljka žalfija kreću od plavo sivih do pastelnih nijansi unutar kojih postoji dosta prostora za eksperimentisanje.
Ako ste spremni da isprobate novi manikir onda vam predlažemo da pogledate neke od ideja kada su zeleni nokti u pitanju.

1.U tamnijim i suptilnijim nijansama

 tamniji zeleni nokti
Lepota žalfije je u njenom rasponu nijansi koje mogu da stvore različite varijacije boja. Ovaj set sadrži lak koji se oslanja na sive i bež nijanse koje oponašaju boju bilja. Tamnije i suptilnije nijanse zelene izgledaju nežno i idealne su za hladnije mesece poput zime. Radi se o prigušenoj paleti boja koja se savršeno uklapa u minimalistički stil.

 cik cak sare
Još jedna sjajna karakteristika žalfije jeste da se dobro uklapa uz neutralne boje pogotovo uz bež boju. Ako želite zabavniji zeleni manikir onda napravite cik cak šare na noktima.

2.Sa cvetnim dezenom

 cvetni dizajn
Retro cvetni printovi nas vraćaju u prošla vremena i idealan su izbor za nostalgične duše. Radi se o kvadratnom obliku noktiju sa mekanim zelenim vrhovima koji oponašaju boju žalfije. Ono što skreće pažnju jeste beli cvetni print koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ovaj dizajn je pod uticajem Y2K vibracija i izgleda tako sveže i moderno kao da se radi o 3D dizajnu.

3.Marble

 marble zeleni nokti
Jedna od prednosti veštačkih noktiju jeste da pružaju dovoljno prostora za isprobavanje mnogih manikir tehnika. Ovde se radi o dugim, ekstenzijama ili veštačkim kvadratnim noktima koji su poslužili kao platno za mermerni dizajn poznatiji kao marble nokti. Ovaj izgled karakteriše šara koja se naizmenično menja po celoj dužini nokta. Iako se marble dizajn može kreirati sa širokim spektrom boja ovde je izabrana bleda nijansa žalfije koja daje lep efekat akvarela.

4.Kratki i slatki

 kratki i slatki
Klasične boje lakova poput crvene i roze su uvek dobar izbor za kratke nokte. Sa ovim nijansama nema greške, ali isto tako i sjajni meki lak od žalfije prelepo izgleda na kratkim noktima. Da bi ovakav manikir zasijao u punom sjaju neophodan je pravi lak za nokte. Birajte formulu mekog gel laka koji noktima daje potreban sjaj a pritom se i lakše uklanja.

5.Miks

 miks zeleni nokti
Da li ste ljubitelj višebojnog i minimalističkog manikira? Ako jeste onda je ovaj izgled osmišljen samo za vas.Umesto da koristite nekoliko nijansi za kreiranje jednostavnog izgleda možete upotrebiti dva različita laka. Možete koristiti boju laka koja je komplementarna boji žalfije. Za suptilniji efekat koristite boju žalfije u kombinaciji sa lakom u boji jorgovana.

6.Swirls

 swirl
Swirl tehnika podrazumeva da izaberete samo dva laka u istoj boji ali u različitim nijansama. Na primer nijanse koje su samo za nekoliko tonova udaljene jedna od druge. Ako imate mirnu ruku pokušajte da išarate spirale po noktima standardnom četkom ili još bolje četkicom za slikanje.

7.Somot zeleni nokti

 somot zeleni
Somot nokti, plišani ili velvet nokti su veliki hit već neko vreme. Imaju baršunast, privlačni efekat koji ih razlikuje od drugih tehnika. U zelenoj nijansi žalfije izgledaju zaista fantastično. Ako ste u potrazi za svečanim manikirom onda razmislite o ovoj opciji.

8.Krokodil french zeleni nokti

 krokodil dezen
Dobar trend noktiju je onaj koji se može uklapati i sa drugim zabavnim trendovima. U ovom upečatljivom kompletu duboki francuski manikir na vrhovima i krokodil print su se savršeno uklopili u cool dizajn. Iako možete koristiti bilo koju paletu boju, Pastelna žalfija i krem boja čine lep kontrast u odnosu na bež bazu. Profesionalni savet: Da biste postigli ovakav dizajn neophodni su vam veštački, dugački nokti.

9.Tamno zeleni nokti

 tamna zalfija
Dublje nijanse lakova su češće tokom hladnijih meseci. Međutim, ako žudite za živahnijim izgledom noktiju, tamni lak od žalfije je solidna opcija. Bogata zemljanim tonovima poput masline i mahovine savršena je boja za ulazak u vašu zimsku rutinu. Samo obavezno dodajte sjajni gornji premaz radi maksimalnog sjaja noktiju.