Pred vama su popularne kratke frizure za 2024 godinu, moderni stilovi koje ćemo sigurno viđati na svakom koraku.

kratke frizure za 2024
Nova godina – nova frizura, a da li ste spremni za potpunu transformaciju? Ako jeste onda ste na pravom mestu jer trenutno vam predstavljamo najpopularnije kratke frizure za 2024 godinu. Videćete najnovije kratke frizure koje su bile u centru pažnje kako na modnim pistama tako i na gradskim ulicama.

 kratke frizure za 2024
Kada je u pitanju stvaranje savršenog stila malo je stvari koje imaju takvo moćno dejstvo kao što ima nova sveža frizura. Lepota kratke kose leži u njenoj svestranosti, prilagodljivosti i bezbroj načina koji vam omogućavaju da se kroz nju izrazite i pokažete svoju individualnost i kreativnost. Od oštrih privlačnih piksi frizura preko klasičnih, elegantnih bob frizura pa sve do čupavih shag stilova pogledajte koje će to još kratke frizure za 2024 godinu biti na svakom koraku.

1.Cub cut

 cub cut kratke frizure za 2024
Cub cut je u stvari mladunče wolf cut – a ili jednostavnije kraća verzija vučje frizure. Ovaj način šišanja karakterišu oštre, čiste linije koje deluju veoma moćno. Kao dobro izgrađena moderna skulptura koja stvara prelepu ravnotežu između smelosti i sofisticiranosti. Zamislite je kao bob sa harmoničnim slojevima koji kosi daju poetsku notu. Za razliku od wolf cut – a koji ima dužinu do ramena, cub cut ima dužinu do brade.

2.Kratke frizure za 2024 – Lagani bob

 lagani bob
Vrhunski izbor za one koji cene opušten izgled bez napora. Ova frizura radije šapuće nego što viče nudeći mekši, opušteniji izgled tradicionalnog boba. Nežno raščupani talasi izgledaju kao da ste upravo došli sa plaže. Frizura idealna za sve prilike.

3.Biksi frizura

biksi kratke frizure za 2024
Biksi frizura je spoj dve kultne frizure boba i piksi frizure. Sa jedne strane izgleda šik i oštro, ali sa druge strane zrači toplinom i živahnošću. Prelepo izgleda u bakarnim nijansama. Idealna je za one žene koje se ne plaše da budu drugačije i da se istaknu iz mase.

4.Kovrdžavi bob

kovrdzavi bob
Radi se o frizuri kroz koju možete da pokažete svoje prirodne kovrdže ili talasastu kosu. Bez obzira na oblik lica ovaj bob celokupnom vašem izgledu daje određenu notu razigranosti i šarmantnosti. Da biste održavali kovrdže koristite adekvatne proizvode za negu i mekoću kovrdža.

5.Posh bob

 posh bob
Posh bob znači povratak uglađenih, elegantnih kratkih frizura. Ovakav način šišanja podrazumeva stvaranje tupih, debljih linija koje zamenjuju neuredne teksture koje su dominirale tokom 2023 godine. Kod stilizovanja koristite odgovarajuće serume kao i sjaj za pesprekornu uglađenost kose.

6.Buzz cut

 buzz cut kratke frizure za 2024
Ultra kratka, moćna neustrašiva frizura koja se postiže uz pomoć mašinice za brijanje. Lako se održava i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

7.Kratke frizure za 2024 – Paperjasti bob

 paperjasti bob
Paperjasti, slojeviti bob donosi razigranu energiju vašoj kosi. Sve je u podizanju i spuštanju slojeva koji deluju tako poletno, šarmantno i mladalački.

8.Bob sa zavesa šiškama

bob sa zavesa siskama
U jednu ruku vintage bob sa ovim dugačkim, širokim šiškama, razdvojenim po sredini uokviruje lice kao par mekih, tankih zavesa. Oni dodaju dašak glamura i sofisticiranosti poboljšavajući vaše crte lica. Bez obzira da li težite opuštenoj boho atmosferi ili prefinjenom elegantnom izgledu zavesa šiške su tu da lepo upotpune svaki stil.

9.Ravni bob sa razdeljkom na sredini

 ravni bob
Vanvremenski, elegantni stil koji donosi vašem izgledu osećaj ravnoteže i simetrije. Ova frizura je veoma svestrana i laska različitim oblicima lica. To je kroj koji je direktan, ali upečatljiv sa razdeljkom na sredini za osećaj odmerene savršenosti.

10.Klasične piksi kratke frizure za 2024

klasucna piksi
Klasična i stilski efektna frizura odiše svojom elegancijom i prefinjenošću. Bez obzira na kratke slojeve ova frizura se jednostavno održava. Ovu frizuru je popularizovala Audrey Hepburn pa samim tim nosi notu klasičnog holivudskog glamura.

11.Dajanin bob

 kratke frizure za 2024 Dajanin bob
Bob koji je nekada nosila princeza Dajana je sada ponovo u trendu. Odiše elegancijom i nagoveštajem kraljevskog stila. Sa svojim mekanim slojevima i izrazitim volumenom čini čuda za srednje do gustu teksturu kose i najbolje odgovara ovalnom i okruglom licu. Kod stilizovanja je najbolje koristiti okruglu četku i fen da biste napravilni upečatljiv završni volumen.

12.Moderan bob

moderan bob
Svojom asimetričnom dužinom i razbarušenim slojevima moderan bob je oličenje savremenog stila i lakog šarma.Dobro funkcioniše kod većine tipova kose i oblika lica što ga čini veoma funkcionalnim i raznovrsnim.

13.Ravni bob do brade

 bob do brade
Takozvani „Chin-Length Bob“ je minimalistički, ali upečatljiv.Jednostavne linije i savršena dužina stavljaju fokus na vaše crte lica. Najviše odgovara tanjoj i finoj kosi kao i ženama sa duguljastim, ovalnim i srcolikim licem. Da biste dužinu održali ravnom i glatkom najbolje je koristiti peglu za kosu.

14.Neuredni bob

kratke frizure za 2024 neuredni bob
Opušteni, neuredni bob izgleda kao da ste upravo ustali iz kreveta. Odgovara damama opuštenog i avanturističkog duha. Dobro funkcioniše sa talasastom i kovrdžavom teksturom kose kao i sa okruglim i četvrtastim oblikom lica.

15.Francuski bob

 francuski bob
Francuski bob karakteriše oštri rez do brade i često ravne šiške. Ovo je klasika među frizurama koja odiše elegancijom i prefinjenošću. Najbolje stoji na okruglom i kvadratnom licu.

16.Kraći mullet

 kraci mullet
Za one koji vole da budu primećeni tu je odvažan i oštar kraći ili podšišani mullet stil. Ova frizura je spoj retro i moderne estetike, a posebno dolazi do izražaja u nekim upečatljivim nijansama ili sa pramenovima.

17.Kratke frizure za 2024 – Vintage piksi

 vintage piksi
Vintage piksi podseća na glamur starog holivuda. Vanvremenska elegancija koja spaja klasični šarm i savremenu smelost.

18.Spiky Cut

spiky cut
Pankersko rokerska kratka šiljasta frizura koja odoleva vremenu i postaje klasika. Oštri pramenovi na vrhu dodaju volumen, a plavi pramenovi omekšavaju izgled. Idealan izbor za buntovnice pune samopouzdanja.

19.Talasasti bob

 talasasti bob
Talasi koji plešu u različitim pravcima čine ovu varijantu boba razigranim i posebnim. Frizura koja se jednostavno održava, a uvek deluje elegantno.

20. Kratke frizure za 2024 – Lob

 kratke frizure za 2024 lob
Duži bob ili lob neodoljiva frizura koja se može nositi preko cele godine. Veoma svestrana frizura koju možete ako poželite i da vežete u rep. Za opušteniji izgled prebacite šiške sa strane.