Tanga sandale su veliki trend ovog leta. To dokazuju i najnovije odevne kombinacije poznatih dama širom sveta koje uključuju i ove prelepe tanga sandale koje su prilagođene savremenim trendovima tako da se bukvalno mogu nositi u svim prilikama.

 kim kardashian tanga sandale
Poslednjih nekoliko sezona su sandale sa kaiševima izuzetno popularne. Među njima su se ovog leta izdvojile tanga sandale, model koji po svom dizajnu podseća na donji veš zbog čega je i dobio takav naziv „ tange“. Poznate ličnosti i supermodeli ih obožavaju i najčešće kombinuju ovog leta. Amal Clooney i Bella Hadid su među prvima nosile ove sandale i uz poslovne odevne kombinacije. Moramo priznati da izgledaju veoma sofisticirano i ženstveno.

 elegantno
Ne dozvolite da vas naziv prevari, ovde se u stvari radi o modernizovanim japankama ili flip flops papučama koje ste sigurno ranije već nosili. Istorijski gledano ova obuća datira još iz starog Egipta. Bile su napravljene od papirusa i nosili su ih dečaci iz kraljevskih porodica. Ta prvobitna verzija najviše podseća na današnje japanke.

 poslovno
Moderne tange sandale su simbol zapadne dekadencije. Došle su sa istoka sa vojnicima koji su se vraćali iz američke okupacije Japana posle Drugog svetskog rata. Marinci su tada, kao suvenire, donosili lokalnu japansku verziju ovih sandala napravljenih od slame i poznatih tada, a i sada u Japanu pod nazivom zori.

 braon
Ova obuća je u različitim zemljama dobila različite nazive. Konkretno naziv tanga sandale potiče sa australijskog područja dok Amerikanci preferiraju naziv flips flops papuče. Dakle govorimo o najstarijoj verziji obuće koja je opstala do dan danas. Ona je sigurno bila inspiracija i za kreiranje drugih modela sandala sa kaiševima jer je poznata činjenica da su kaišić na ovim papučama različiti narodi tokom istorije stavljali na različitim mestima. Verovatno smatrajući da će se tako lakše nositi. Pa su tako stari Grci smatrali da je za položaj kaišića najudobnije koristiti nožni palac. Rimljani su preferirali prst broj dva, a stanovnici Mesopotamije treći prst na nozi.

 tokom 90-tih
Tange sandale su tokom 60 – tih i 70 – tih bile simbol buntovništva i borbe protiv autoriteta tada ih prisvajaju takozvani hipi pokreti. Imale su svoj vrhunac popularnosti tokom 80 – tih i 90 – tih kada su se isključivo nosile tokom zabava na plažama i bazenima kao neophodan plažni aksesoar. Dolazili su u različitim duginim bojama i uglavnom su bili napravljeni od gume. Tih godina se i veliki broj ljudi javljao zbog povreda prouzrokovanih nošenjem ove obuće. Povrede su se kretale od bezazlenih žuljeva preko povrede stopala pa čak i kukova i leđa jer ova obuća nije imala nikakav oslonac i samim tim zaštitu za tabane.

 tanga sandale uz haljinu
Danas se japanke na štiklu ili tanga sandale prave od različitog materijala od kojih je dominanta koža. Dolaze u različitim bojama od onih upadljivih crvenih i žutih preko bež i boje kože pa sve do crnih i belih koje su i najtraženije. Štikla je takođe raznovrsna od visoke potpetice, preko mačje štikle pa sve do deblje štikle i platforme. Možemo slobodno reći da ima za svačiji ukus po nešto. Naravno, ako poželite možete nositi i ravne modele koji su moderno i elegantno dizajnirani tako da se mogu slobodno nositi tokom šetnje po gradu, a ne samo na plaži.

Zahvaljujući štiklici i modernom dizajnu japanke su postale elegantne sandale koje se mogu nositi u svim prilikama. Oni modeli minimalističkog izgleda se savršeno uklapaju uz poslovne odevne kombinacije.

 heidi klum tanga sandale
Poznate dame ih obožavaju i rado nose ovih dana. Supermodel Rosie Huntington-Whiteley je nosila kožne, bele tanga sandale sa niskom potpeticom uz belu, dugu haljinu. Heidi Klum je preferirala drugu verziju tangi koje su prepoznatljive po takozvanom T rasporedu kaiševa. Ovaj model je bio jedva vidljiv ispod njenih širokih, svilenih pantalona, ali je u tome upravo i bio cilj. Nositi nenametljive cipele koje ne oduzimaju ništa već samo podižu vaš celokupni outfit na viši nivo.