Tenerife su idealno mesto za odmor i pravi raj za turiste, najveće od ukupno sedam Kanarskih ostrva, koja su poznata kao ostrva sreće. Svake godine oko pet miliona turista iz celog sveta bira Tenerife za savršen odmor i opuštanje.
Bilo da ste ljubitelj pasivnog odmora, ili radije birate različite aktivnosti u prirodi ili vodi, Tenerife će ispuniti sva vaša očekivanja. Savršeno su mesto za porodični odmor, za one sklone avanturama i provodu do duboko u noć. Zbog prirodnih, kulturnih i turističkih lepota spadaju u dvadeset najposećenijih destinacija na svetu.
Ostrvo Tenerife nalazi se u Atlantskom okeanu a glavni grad je Santa Kruz de Tenerife. Prosečna temperatura na Tenerifima je 21 stepen a leti živa na termometru ne prelazi 30 stepeni celzijusa. Lepo vreme, prijatna temperatura, vetrić sa atlantskog okeana i okolnih planina čine ovo ostrvo toliko prijatnim za boravak.
tenerife plazaGotovo sve plaže na ostrvu imaju crni pesak koji je nastao od vulkanske prašine i magme. Beli pesak, dovežen iz Sahare, imaju samo elitne plaže. Najpoznatija “bela” plaža je Terezita u Santa Kruzu. Najlepše plaže su na istočnoj i zapadnoj obali a neke od njih su: Las Teresitas, Los Abigos, San Markos, La Arena, San Huan…
Obavezno treba posetiti nacionalni park Teide u kojem dominira vulkan, Los Vinas u kojem se nalazi park milenijumskih zmajeva, zoološki vrt Loro Park, najveći akva park u Evropi Siam.
Tenerife su podeljene u četiri zone. Sever u kojem se nalazi kulturna prestonica Laguna Sen de Kristobal. Zapad čiji je centar glavni grad Puerto dela Kruz. Cetralni deo kojim dominira visoka planina Teida sa vulkanom i nacionalnim parkom i jug gde je aktuelni turistički grad Los Americanos sa ogromnom plažom i gomilom hotela, butika, restorana, diskoteka, koji živi i radi 24 časa dnevno.
Ostrvo je raj za šoping u tržnim centrima i buticima po veoma povoljnim cenama. Cene su mnogo niže nego bilo gde u Evropi jer je na Tenerifama ukinut PDV.
Za turiste atrakcija na tenerifama je svakako hrana. Tu su male zelene banane koje su kiselkaste i osvežavaju, mali beli krompir koji se kuva u slanoj vodi a potom peče u ljusci i suši na kamenim pločama. Popularni su i sendviči sa povrćem ili izuzetnim španskim kobasicama.
Smeštaj u nekom od gradova na Tenerifima je povoljan. Možete bukirati za 300 evra hotel  za dvoje u trajanju od 10 dana. Samo se treba snaći za letove, koji znaju da budi skupi i preko nekog evropskog grada produžiti do Tenerifa. Počnite da planirate put na Kanare.
Dobrodošli na ostrvo večitog proleća.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име