Naslovna Lepota Trajna šminka

Trajna šminka

0
3815
permanent-make-up
Trajna šminka je proces prilikom kog se boja trajno ubrizgava u dermalni sloj kože upotrebom tankih iglica umočenih u antialergijski pigment. Pigmenti se dobijaju od biljnih proizvoda koji su predhodno bili pomešani ili se ručno mešaju, ko bi kreirali širok spektar boja, koje će kasnije biti dostupne klijentima pri odabiru željene nijanse, tj. najsličnije boji usana, obrva, kosi…
Trajna šminka traje od 4 do 7 godina.  Na početku su boje intenzivne, kasnije blede i posle 4 i više godina pigment se izgubi.
Najčešće procedure trajne šminke su ajlajner – iscrtavanje kontura oka, senčenje obrva, izvlačenje kontura usana i popunjavanje cele površine usana.
Ajlajner – definiše i ističe oči i trepavice
Senčenje obrva – preporučuje se osobama koje su svetle, koje nemaju obrve, kod osoba sa slabim i retkim i tankim obrvama.
Konture usana – izvlačenje kontura usana daje usnama punoću, popravlja neujednačenosti, sitne bore oko usana postaju manje vidljive, sprečava razmazivanje tj. “curenje” ruža.
Bojenje usana – sa trajnim bojenjem usana, usne mogu trajno poprimiti nežne, prirodne nijanse ili jake dramatične boje. Kasnije će vam za šminkanje usana biti potreban samo bezbojan sjaj.
 Četiri do osam nedelja nakon procedure, javljate se opet kozmetičaru, da bi se uradila tzv.procedura doterivanja. Tada se popunjavaju mesta koja možda nisu primila pigment – boju.
Za trajnu šminku se ne može reći da je bolan proces. Osećaj nelagodnosti postoji kod većine ljudi, ali i on varira u zavisnosti od toga koliki je prag bola koji pojedinac može da podnese. Postoje razne vrste anestetik krema i lokalne anestezije, koje će bol ili osećaj nelagodnosti svesti na minimum. Napomenućemo i da je osećaj drugačiji u odnosu na obično tetoviranje.
 Cene trajne šminke variraju, ali evo nekog proseka:
– Trajna šminka očiju oko 150 eura
– Trajna šminka usana oko 250 eura
– Trajna šminka obrva oko 200 eura

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име