Podbradak može nastati genetski kao posledica starenja i opuštanja kože, ali i zbog viška kilograma. Dame koje imaju podbradak su obično nezadovoljne svojim izgledom i žele da ga se što pre reše. Međutim, pre nego što krenete da trošite pare na skupe tretmane predlažemo Vam da pogledate pet trikova koji vam mogu pomoći da vizuelno smanjite i eliminišete podbradak. Pogledajte o kojim je trikovima reč.

1. Odeća
Modni stilisti savetuju damama sa podbratkom da se oblače pametno. Izbegavajte odeću koja će skretati pažnju ka Vašoj bradi kao što su rolke, bluze i košulje koje se kopčaju sve do grla. Umesto toga nosite bluze i haljine sa dekolteom i duže ogrlice koje će padati niz vrat. Takođe se ne preporučuju okovratnik ogrlice jer one vizuelno presecaju vrat i time još više ističu podbradak.
2. Frizure
Damama sa podbratkom se ne preporučuju frizure koje su u visini brade ili podbratka. Takođe ni duga ravna kosa nije dobar izbor, kao ni kovrdžava srednje dužine koja pada ispod podbratka . Umesto toga možete nositi visoki konjski rep, i lob (dužu bob) frizuru koja pada ispod brade.
3. Šminka
Nosite šminku koja naglašava obraze i oči. Za oči koristite tamnije senke, a ajlajnerom i maskarom ih dodatno istaknite kako biste skrenuli pažnju sa brade i podbratka. Za jagodice koristite rumenilo.
4. Usne
Izaberite nijanse karmina kojima vizuelno možete sakriti podbradak. To su smele boje karmina poput tamno smeđe i tamno crvene. Možete staviti i sjaj na usne. Na taj način će lice doći do izražaja, a ne delovi ispod njega.

5. Definišite liniju vilice
Još jedan trik za smanjenje podbratka jeste naglašavanje linije vilice. To se radi uz pomoć odgovarajućeg bronzera. Izaberite bronzer koji je nekoliko nijansi tamniji od pudera pa ga debelom četkicom nanesite po donjim ivicama vilice i gornjim delovima brade. Na taj način ćete stvoriti senku i vizuelno smanjiti podbradak. Ako imate tamniji ili žućkasti ten koristite bronzer sa zlatnim tonom, a ako Vam je ten svetliji onda je bolje rešenje izabrati bronzer sa ružičastim tonom.
Zapamtite, problem podbratka se javlja kada se masti sakupljaju u Vašem vratu. Zašto se to događa? Zato što u tom delu tela nema nikakvih fizičkih aktivnosti. Trikovi su tu samo da prikriju podbradak. Za dugoročno rešenje, mogu pomoći joga vežbe za podbradak, ili se u krajnjem slučaju obratite lekaru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име