Krupnije oči

„Efekat krupnijih očiju najbolje se postiže olovkom za oči, ali ipak preskočite crnu olovku (sužava oči) i koristite neku u boji kako biste definisali gornju liniju treapvica. Ako plava i zelena nisu po vašem ukusu, poslužite se sivom, sa kojom nema greške“, kaže Karmindi Ketrin Bojer, poznata američka make-up umetnica. Nakon toga u unutrašnjim uglovima oka nanesite sedefasto belu senku zatim obavezno uvijte trepavice toliko da skoro dotiču obrve što će momentalno proširiti vaše oči. Na kraju ne zaboravite da nanesete još dva sloja maskare za dodatnu dužinu trepavica.

Punije usne

Bezbojni balsam sa blagim sjajem namažite tačno iznad usana – na predelu između nosa i linije gornje usne. Dodavanjem svetla na ovo područje stvara se iluzija punih usana. Nakon toga namažite hidratantni karmin koji u sebisadrži visok sjaj. Izbegavajte mat karmine koji ne doprinose vizuelnom utisku punijih usana. Za kraj odradite ukrašavanje donje usne, na čijoj ćete sredini u maloj količini ostaviti trag sjajnog balsama koji ste predhodno naneli iznad usne.

Savršena koža

„Sa korektor četkom prekrijte bubuljice i pukotine praveći kratke i brze pokrete. Zašto sa četkom? Vlakna četke efikasnije popunjavaju sitne pukotine nego kada nanosite korektor prstima“, ističe Mali Ronsal, celebrity šminkerka iz Njujorka. Nakon što prekrijete sitne mane, ujednačićete ten odgovarajućim puderom.

Zavodljivi obrazi

Kako biste učinili da okruglasti obrazi izgledaju zavodljivije, biće vam potreban svetliji puder kao i bronzer koji je za dve nijanse tamniji od vašeg tena. Uvucite obraze i nanesite bronzer na na nastale šupljine vaših obraza. Zatim se nasmejte. Premažite posvetljivač u potezu od očiju do slepoočnica. „Kontrastni tonovi definišu i oblikuju vaše obraze“, ističe šminkerka Džoana Šlip.

Manje čelo

Poznato je da će šiške momentalno popuniti prostor između obrva i linije kose, ali ukoliko ne želite da se ošišate, nabavite mat bronzer (nikako sedefasti, samo će još više istaći čelo) i veliku četku za puder. „Bronzer stvara senku, pomaže da veliko područje izgleda manje“, navodi Šlipova. Ubacite četku u bronzer, zatim skinte višak kako biste izbegli sjaj i dobili prirodniji izgled. Pomerajte četku duž linije kose sa svake strane više puta, a zatim napravite pun krug četkom oko čela kako bi se ukllopio u ten.

Tanji nos

Veći ili širi nos učinite tanjim u samo dva poteza: nanesite uobičajeni puder za nos, a zatim preko sredine nosa prevucite posverljivač pravom linijom do dole, zatim se vratite nazad. „Kremaste boje nanešene po sredini vašeg nosa u sendviču pudera učiniće da strane nosa izgledaju tamnije i uže“, kaže Karmindi. Kada uradite to, na celo lice nanesite translucent puder, koji neće narušiti izgled ove iluzije.

Savršene obrve

Ukoliko ste umorni od stalnog popravljanja loše iščupanih obrva onda proverite kako ovo funkcioniše. Tonirani vosak ili kreme su najbolja opcija. Izaberite nekiod ova dva proizvoda u nijansi koja odgovara vašim obrvama i pravite kratke poteze u pravcu rasta dlake. Obrve oblikujte tako što ćete olovkom za obrve povući potez duž cele obrve.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име