Ako niste ljubitelj teretane, a želite da smršate i do leta dovedete svoju liniju do savršenstva onda Vam predlažemo da pogledate koje vežbe i sportovi Vam u tome mogu najbolje pomoći. Pokušajte bilo koju od ovih vežbi i sigurno ćete povećati svoj metabolizam i time brže sagorevati višak kalorija. Imajte na umu da od jednog malog treninga možete imati velike koristi.
1. Roleri
Po preporuci Ramona Braganza fitnes trenera, koji vodi računa o vitkoj liniji Jessice Albe, Halle Berry i Anne Hathaway, prvi na listi sportova koji brzo i sigurno sagoreva kalorije je vožnja rolera. Za 30 minuta umerene vožnje rolera sagori se 425 kalorija. Vožnja rolera je korisna za skidanje masnih naslaga oko kukova i zadnjice jer su mišići na tim delovima tela najaktivniji.

roleri
2. Trčanje
Kada pogledate profesionalne trkače videćete da su svi vitki i mršavi, a razlog za to postoji. Za pola sata trčanja potroši se 374 kalorija i to na svim delovima tela podjednako. Trčite pravilno, a to znači, ne naginjite se napred, držite ruke uz telo i više se oslanjajte na prste. Možete trčati u intervalima malo brže pa sporije i po mogustvu uz brdo.

 trcanje
3. Preskakanje vijače
Za 30 minuta preskakanja vijače potroši se 340 kalorija. Najbolje su vijače sa drškama i dužinom do pazuha. Preskačite različitim tempom i stilom, a to znači malo brže pa sporije, sa jednom nogom i kasnije sa dve.

preskakanje vijace
4. Obrtanje obruča
Obruč je omiljena sprava za vežbanje Beyonce i Marisa Tomei. Nabavite obruč za odrasle jer je veći i lakše se okreće. Ova vežba Vam omugućava da za samo 30 minuta potrošite 300 kalorija.
obrtanje obruca
5. Tenis
Ne morate ići na teren da biste igrali tenis. Dovoljno je da pronađete ravnu površinu blizu zida kuće ili garaže gde možete udarati reketom lopticu o zid. Za 30 minuta ovakvog treninga potrošiće te 272 kalorije.

tenis
6. Ples
Igrajte uz muziku. Izaberite za početak pesme sa sporijim ritmom, a odna sa bržim. Pred kraj treninga ponovo usporite ritam da biste se ohladili. Za 30 minuta igranja uz muziku potroši se 221 kalorija. Tokom igranja koristite ruke tako što ćete ih podizati u vazduh.

ples
7. Brzo hodanje
Za 30 minuta brzog hodanja potroši se 170 kalorija i to najviše oko butina, kolena i zadnjice. Tokom brzog hodanja torzo držite uspravno, a ruke pomerajte napred nazad u skladu sa koracima.

 brzo hodanje
8. Planinarenje
Improvizujte penjanje uz planinu na podu. Za 30 minuta potrošiće te 160 kalorija i ojačati mišiće na butinama i oko kukova.

planinarenje

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име