Da biste rešili neki problem prvo morate znati sve o njemu..
Celulit pogađa 90 odsto žena i jedan je od najvećih neprijatelja ženske lepote. Još uvek nema nekog efikasnog i pristupačnog leka za ovaj estetski problem. Mnoštvo je mitova,mnoštvo recepata i saveta za eliminaciju celulita,evo nekih koji su potpuno netačni!
Celulit imaju samo žene – Muškarcima se masnoće drugačije talože, i same masne ćelije su drugačije oblikovane. Njima se celulit može javiti na vratu i stomaku.
Celulit imaju samo gojazne žene – Pogrešno. Čak i mršave i fizički aktivne žene imaju celulit. Celulit je uzrokovan genetikom ali ga zdrava i pravilna ishrana vešto suzbijaju
Celulit je za one nakon 30-te. Greška. Devojčice od 13-14 godina imaju celulit. Celulit postaje lakše vidljiv nakon tridesete jer koža gubi elastičnost i postaje sve tanja.
Sa lepim vremenom, prolećem i višim temperaturama, dobijamo želju da nosimo laganiju garderobu, svetlije boje, kraće suknje. Na videlo će izaći svi nedostaci i krajnje je vreme da se preorjentišete na zdravu ishranu i vežbanje, uključite masaže i ako je potrebno neki od profesionalnih tretmana savremenim aparatima za kavitaciju, radiotalase,ultrazvuk itd.
Potrebno je da ishrana bude bazirana na ribi,nemasnom mesu, svežem voću i povrću,mleku i mlečnim projzvodima sa što manjim procentom mlečne masti.
Stari dobar savet je – pijte vodu! Važno je unositi puno tečnosti,pre svega vodu a izbegavati kafu, zaslađene sokove, alkohol, i cigarete. Unosite velike količine svežeg voća i povrća, jer vitamini C i E doprinose većoj elastičnosti kože. Ishrana jeste na prvom mestu, ali ako počnete sa šetnjom i vežbama efekat će biti vidljiv i Vi ćete biti prezadovoljni.
Neki od zalogaja, koliko god bili slatki, nesmeju se naći na meniju, ako zaista želite da eliminišete celulit. Zaboravite na proste šećere, masti i naravno so. So zadržava vodu u organizmu i povećava količinu tečnosti u tkivima. Izbegavajte supe iz kesica,dimljeno meso, mesne prerađevine, pršutu, plodove mora i konzervisanu hranu.
Budite uporni i istrajni rezultati će vas pozitivno iznenaditi!

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име