Usne i strukture oko njih igraju važnu ulogu u izgledu lica. Male ili tanke usne kao i bore oko njih, mogu dovesti do neatraktivnog izgleda lica.

Nesrazmeran odnos između donje i gornje usne takođe je indikacija za popunjavanje filerima i popravljanje simetrije usana.

Hijaluron je trenutno najtraženiji filer za oblikovanje, popunjavanje i dodavanje volumena jer je prirodnog porekla i ne izaziva alergijske reakcije i efekat je odmah vidljiv, što ga čini odličnom alternativom estetskoj hirurgiji.

Kako deluje hijaluron? Hijaluronska kiselina dodavanjem volumena i vezivanjem vode, omogućava korekciju oblika i bolju hidrataciju usana što daje lep oblik i mladalačku svežinu usnama. Hijaluronom tretirane usne deluju sasvim prirodno. U zavisnosti od potreba, usne se diskretno uvećavaju tako što im se poveća volumen, i podmlađuju naglašavanjem kontura, a moguće je korigovati i neke nedostatke vezane za izgled i simetriju usana. Korišćenje ovog filera omogućava nam da bez perioda oporavka, ili bilo kakvih neželjenih dejstava, dobijemo osvežavanje i popunjavanje usana.

Optimalne indikacije su popunjavanje usana, popravljanje kontura i simetrije usana, osvežavanje ivica usana, ispravlja fine borice oko ivice usana.

Sama primena je vrlo jednostavna, potrebna je samo jedna poseta klinici ili salonu, da bi se sprovela procedura oblikovanja i popunjavanja usana hijaluronom u trajanju od 10-15 minuta. Po završetku ubrizgavanja najčešće se ne vide nikakvi znakovi iritacije, ili je prisutno samo blago crvenilo na mestima uboda, i diskretan otok, koji prolazi sa par sati i može se uspešno pokriti šminkom.

Nakon popunjavanja hijaluronom, potrebno je koristiti odgovarajuću kozmetiku koja se tiče očuvanja izgleda i efekta samog hijaluronskog filera.

Intervencija jednom ampulom hijalurona u proseku u domaćim ordinacijama košta oko 250 evra, naravno u dinarskoj protivrednosti. Žene kod nas najčešće tretmane hijaluronom, rade jednom godišnje, mada je njegova trajnost oko 8 – 9 meseci. Ipak kada se jednom aplikuje hijaluron, i posle godinu dana koža izgleda bolje bez obzira što njega više nema, jer on svojim prisustvom stimuliše kolagen i elastin.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име