Zakintos ili Zante kako ga Grci nazivaju, treće je po veličini, od sedam jonskih ostrva, a ujedno i jedno od najlepših grčkih ostrva.
Ostrvo bogate vegetacije, poznato kao dom ugrožene vrste kornjača Caretta-Caretta (džinovske kornjače). Karakteriše ga blaga klima, mnoštvo peščanih plaža, morskih uvala i pećina. Zakintos je ostrvo sa bogatom kulturom i tradicijom. Pored glavnog grada Zakintosa, koji je administrativni centar na ostrvu i luka, poznatija turistička mesta su Argasi, Laganas i Tsilivi.
zakints kornjacaArgasi je malo mesto, udaljeno od grada Zakintosa 4 km. Poznato je po svom tradicionalnom šarmu, prodavnicama, tavernama, mestima za odmor i zabavu. Sve popularnije među turistima koji žele odmor bez provoda i glasne muzike do kasno u noć.
Laganas je najveće i najživlje letovalište na Zakintosu, sa dugom peščanom plažom i čistim morem. Sportovi i aktivnosti na vodi su ograničeni, jer u blizini kornjače Karetta-Karetta polažu jaja. Istina je da ćete preko dana tražiti mirniju varijantu plaže, jer će vas noćni život zasigurno umoriti. Na desetine barova i diskoteka počinje sa radom još oko 8 uveče a zatvara svoja vrata tek ujutru. Grupe maskiranih mladih ljudi kreću se ulicama Laganasa, u potrazi za ludim provodom. Tamo ništa nije skandal. Opustite se i prihvatite atmosferu kao nešto normalno u tom trenutku.
Kada se umorite od provoda, krenite u otkrivanje čarobnih plaža na ostrvu. Evo nekih za koje smo sigurni da trebate obići:
Navagio – Navađo plaža ili Ship wreck, kako je tamo zovu, je najpopularnija. Sa tirkiznim morem i čuvenom olupinom broda. Do nje se stiže isključivo morem.
Agios Nikolaos je lepo uređena peščana plaža. Nalazi se u oblasti Vasilikosa, oko 30-ak kilometara od grada Zakintosa.
Zigia – zaista jedinstveno mesto. Voda na ovoj plaži je lekovita jer sadrži dosta sumpora. Možda će vam smetati miris ali vaša koža će sigurno uživati u ovoj vodi.
Porto Zoro je mala, ljupka peščana plaža sa mnoštvom dobrih taverni.
Banana beach je takođe u Vasilikos regiji, duga je i lepo uređena, ima puno barova i zabave. Uglavnom je posećuju mladi.
Porto Roma je jedna od najlepših plaža, sa zlatnim peskom, kristalno plavim morem i sa puno zelenila.
plaza zakintosU uvali Laganasa nalazi se i ostrvce Agios Sostis, do kog se stiže lepim mostom. Ostrvce je slikovito i sigurno će vam se svideti.
Ne propustite izlet “Blue caves”, gde će Vas ostaviti bez daha kupanje u pećinama sa mirnom i kristalno čistom vodom.
Obiđite Zakintos ovog leta!
Cene su povoljne, aranžmane možete naći već od 150 evra po osobi. Uživajte u Jonskom moru i prepustite se čarima koje pruža.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име