Zakintos je najlepše i najpopularnije ostrvo u Jonskom moru. Poznato je po kristalno čistom moru i intenzivnom noćnom životu. Zbog toga je mladima omiljena destinacija. Na Zakintosu ima puno lepih i poznatih plaža kao što su Navagio, Gerakas, Tsilivi, Agios Nikolaos, Banana. Od turističkih atrakcija izdvajamo Plavu pećinu, Ostrvo Maratonisi…

Navagio je najpoznatija plaža na ostrvu. To je skrovita uvala sa belim peskom i tirkiznim morem. Do nje se može doći samo čamcem. Prava turistička atrakcija na ovoj plaži je nasukani brod koji je ilegalno prevozio cigarete.

Gerakas je najatraktivnija plaža na Zakintosu jer je najbolje mesto za kupanje i sunčanje. Okružena je stenama i stvara osećaj zaštite i izolacije. Ovde se nalazi i prirodni zerezvat kornjača Kareta – Kareta koje  zajedno sa turistima plivaju u moru.

Tsilivi je pun luksuznih hotela, apartmana i studija kao i restorana, barova, noćnih klubova, prodavnica i kafana. Ima za svačiji ukus i džep ponešto. Najviše je turista iz Britanije i Italije. Glavna plaža je prilično duga i odlikuje je bistra voda i objekti za sportove na vodi. Dolaze porodični i mladi ljudi  i ostaju do kasnih sati.

Plava pećina se nalazi na zapadnoj obali Zakintosa. Do nje se stiže brodom. U pećini je voda izuzetno plava i idealno je mesto za ljubitelje ronjenja. Plave pećine odlikuju zanimljivi lukovi koji su nastali tokom erozije.

Ostrvo Maratonisi nije naseljen i ima razvijenu vegetaciju. Puno je borova, maslina, hrastovih šuma i to je omiljeno mesto ugroženoj vrsti kornjača Kareta – Kareta za reprodukciju. Na ovom ostrvu se nalaze dve različite plaže. Jedna je peskovita i tu kornjače polažu jaja, a druga je prepuna kamenčića.Tu su i dve zanimljive pećine pogotovo roniocima. Ostrvo  je neiskvareno jer nema ni jednu prodavnicu ni restoran.

Osim plivanja i uživanja na Zakintosu ne propustite da obiđete unutrašnjost ostrva sa tradicionalnim selima i interesantnim manastirima.

Cena letovanja 2013 na Zakintosu:
Od 32 eura do 65 eura sopstvenim prevozom, 10 noćenja
Od  74 eura do 105 eura prevoz autobusom, 10 noćenja
Za preciznije i detaljnije informacije obratite se turističkim agencijama.  Možda naletite i na neku Last minute ponudu. Požurite!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име