Tokom hladnih i vetrovitih zimskih dana usne se suše i pucaju. Ispucale usne pored toga što ne izgledaju lepo mogu da bole. Zato Vam predlažemo kako da zimi zaštitite usne.

–    Kada osetite da su Vam usne ispucale poslednja stvar koju treba da uradite je da ih navlažite jezikom. To će samo pogoršati situaciju. Najbolje je da pored sebe uvek imate labelo i da njega namažete preko usana kad osetite da su suve. Nemojte preterivati sa korišćenjem labela.
–    Pre nanošenja karmina stavite melem na usne. Vaše usne će biti mekše, a karmin će se bolje rasporediti i neće se stvarati nabori. Izaberite labelo koje će Vas zaštititi od UV- zračenja, jer zimsko sunce može biti jednako štetno za usne kao i vrelo letnje sunce.
–    Ako su Vam usne izuzetno osetljive na hladan vazduh onda je najbolje da koristite melem za usne na bazi esencijalnih ulja i drugih prirodnih sastojaka, a nikako na bazi alkohola i hemikalija jer oni još više mogu da ugroze Vašu kožu.
–    Ako su Vam usne već ispucale nemojte na silu skidati kožicu. Prvo držite topao, vlažan peškir preko usana 5 do 10 minuta, a zatim nanesite vazelin. Najbolje je da to uradite pred spavanje i ujutru će Vam usne biti kao nove.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име