Ako imate ovalni oblik lica i želite da promenite frizuru onda Vam kao inspiracija mogu poslužiti sledeće zanimljive frizure koje poznate dame sa ovalnim oblikom lica nose poslednjih dana. Pogledajte o kakvim je frizurama reč.

 

 

1. Blago talasasta kosa
Kod ovalnog oblika lica dužina lica je jedan i po puta veća od širine lica, a čelo i vilica su približno iste širine. Ono što je posebno istaknuto na ovom obliku lica jesu jagodice. Elegantna i blago talasasta frizura upravo to i radi. Ističe jagodice i vizuelno lice čini zaobljenijim. Razdeljak je na sredini, kosa prati oblik lica do vilice, a zatim se razvija u krupne talase.

Blago talasasta kosa
2. Bob frizura do ramena
Dame sa ovalnim oblikom lica su prave srećnice jer im skoro sve frizure lepo stoje. Od kraćih frizura se preporučuju bob frizure u retro fazonu sa zalizanim dužim šiškama sa strane i krupnijim talasima na krajevima.

 Bob frizura do ramena
3. Uvijene i zakrivljene šiške
Šiške su uvek dobar izbor za ovalni oblik lica jer vizuelno skraćuju dužinu lica. Izaberite šiške dužine do obrva, blago ih uvijte četkom da bi se odvojile od čela i pomerite ih malo u stranu.

Uvijene i zakrivljene šiške
4. Duža piksi frizura
Duža, piksi frizura sa slojevima koji vidljivo štrče u više strana je takođe dobar izbor jer vizuelno skraćuje lice i naglašava jagodice.

 Duža piksi frizura
5. Boho talasi
Boho talasi koji počinju od jagodica pa sve do krajeva kose se takođe preporučuju jer ovalnom licu daju potrebni balans.

Boho talasi

6. Razdeljak sa strane
Kod duže kose šišane na ravno se preporučuje razdeljak sa strane i blagi, duži talasi oko lica koji će posebno istaći obraze i oči.

 Razdeljak sa strane
7. Shaggy bob
Kao Rihanna izaberite kratke shaggy slojeve raspoređene u A-line bob frizuru koji će lice vizuelno učiniti zaobljenijim. Pustite i po koje slojeve da suptilno dodiruju obraze.

 Shaggy bob
8. Duga slojevita kosa
Slojevite frizure bilo koje dužine su uvek dobar izbor za ovalni oblik lica. Bitno je da slojeve fokusirate na pravim mestima tojest oko obrva i obraza jer tako ovalno lice dobija jednu potpuno novu i lepšu dimenziju.

Duga slojevita kosa
9. Duga ravna kosa
Ako Vam je kosa duga, negovana i sjajna, a imate ovalni oblik lica možete nositi i potpuno ravnu dugu kosa. Bitno je samo da se kosa ne lepi uz lice već da deluje kompaktno kao celina od korena ka krajevima.

Duga ravna kosa
10. Dugi, slojeviti uvojci
Kate uvek nosi razdeljak sa strane i ravne slojeve koji se na krajevima pretvaraju u krupne uvojke koje lice otvaraju i daju mu posebnu draž.

Dugi, slojeviti uvojci

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име