Istraživanja su pokazala da žene koje unapred isplaniraju šta će da obuku u toku radne nedelje imaju mnogo više uspeha u poslu. Tokom večeri se na miru mogu posvetiti sebi i svojim bližnjima, a ujutru odmorni i puni samopouzdanja kreću u nove radne pobede. Znači planiranje unapred se isplati. Međutim da biste imali dovoljno ideja da osmislite svoj outfit od ponedeljka do petka potrebno je da stalno istražujete i to vikendom prelistavajući modne časopise ili modne sajtove. Zaposlena dama nema vremena za bacanje pa joj zato pomažemo da pronađe inspiraciju među ovim modernim i slatkim zimskim kombinacijama.
1.    Pantalone
Ukoliko se u pantalonama osećate najudobnije i njih najviše volite da nosite na posao onda dobro razmislite o njihovom izboru. Nije poželjno jedne iste pantalone nositi cele nedelje, ali uz različitu obuću. Nabavite više pari klasičnih pantalona u neutralnim bojama koje možete lepo uklapati sa ostalim komadima odeće. Izbegavajte prekratke, predugačke, preuske i preširoke pantalone. Ova pravila važe i za farmerke. Ne bi trebalo da budu uske, iscepane i provokativne. Takođe ne nosite ih uz patike već sa klasičnim cipelama i sakoima. Uz pantalone sa rubovima lepo stoje rolke, bluze i uže košulje sa dugmićima i nekim interesantnim dekorativnim dodatkom. Uz pantalone sa širokim nogavicama nosite košulje uvučene u pantalone i obavezno kaiš koji je jedan od najpopularnijih modnih detalja ove sezone. Uz pantalone je dobro nositi puštenu kosu jer tada delujete manje strogo i pristupačnije.


2.    Suknje
Postoji veliki izbor suknji koje su prikladne za posao, ali postoji i jedno pravilo ne nosite prekratke, mini suknje. Najbolji izbor su olovke suknje i široke A-line suknje midi ili do kolena. Uz suknje nosite košulje, rolke ili bluze. Vodite računa o dužini rukava ne bi trebalo da budu ni prekratki ni predugački. Takođe ne nosite providne bluze sa dubokim dekolteom. Umesto njih izaberite ogrlice, minđuše, interesantnu frizuru i šminku poštujući poslovne kodekse. Ako je bluza sa kratkim rukavima ili bez rukava onda bi oko vrata trebalo da bude zatvorena.             Uložite u kupovinu lepih i kvalitetnih cipela i čizmi. Klasične visoke potpetice i čizmice do članka se lepo uklapaju uz olovka suknju. Dok uz A-line suknju sa faltama idealno idu čizmice iznad kolena. Vodite računa o slaganju boja i printova.


3.    Haljine
Na poslovnim proslavama i koktelima možete nositi nešto upadljiviju garderobu. Pored male crne haljine koja je uvek dobar izbor, izaberite i haljinu u nekoj drugoj jarkoj boji kao što je na primer crvena, plava ili haljina sa printom. Možete nositi svetlucave li srebrne modne detalje kao što su torbe i cipele.
Napomena: Negujte ruke jer se one prve primete kada se rukujete sa poslovnim partnerima ili potpisujete dokumente. Ne nosite duge nokte sa upadljivim lakom, već kraće sa lakom u prijatnim i neutralnim bojama.  Ne idite na posao sa polu osušenom kosom jer ćete kod šefa ostaviti utisak da ste u haosu, a to nije dobro za Vašu poslovnu reputaciju. Iz istih razloga vodite računa da Vam beonjače budu bele, a ne zakrvljene. Zato možete da nabavite kapi za oči i da ih ujutru pred polazak na posao stavite kako bi Vam oči delovale odmorno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име