Kape su postale neizbežni modni detalj poslednjih sezona. Mogu se nositi preko cele godine, ali su posebno interesantne zimske kape. One pored toplote, svakoj dami daju i određenu dozu mističnosti i elegancije. Međutim kao što je potrebno odeću prilagoditi obliku tela isto tako i izbor kape treba da odgovara obliku lica. Pogledajte na koji način možete odabrati kape koje odgovaraju Vašem obliku lica.
1.    Lice u obliku srca
Lice u obliku srca karakteriše široko čelo i jagodice i uska vilica. Vrh brade je obično špicast. Ovom obliku lica ne odgovara šešir sa velikim obodom jer će on vizuelno još više suziti bradu. Preporučuje se bucket šešir kao i opuštena ili takozvana slouchy pletena kapa sa čupavom ćubicom na vrhu.

2.    Duguljasto lice
Ovaj oblik lica ima veću dužinu nego širinu, a čelo i vilica su približno jednake širine. Takođe brada može biti vrlo uska, a čelo veoma visoko. Zato je potrebna kapa koja će vizuelno skratiti lice kao što je na primer šešir sa veliki obodom. Takođe se preporučuje i retro fazon u obliku cloche ili zvono šešira.

3.    Ovalni oblik lica
Kod ovog krivolinijskog lica dužina je jednaka jednoj ipo širini. Jagodice su šire od čela i vilice. Ovalnom obliku lica lepo stoji opuštena beretka, ali i klasična bejzbol kapa.

4.    Okruglo lice
Kod okruglog lica širina je približno jednaka dužini lica. Lice je najšire u predelu jagodica, nema oštrih uglova i zaobljeno je oko čela i brade. Ovom licu je potreban šešir koji će ga vizuelno izdužiti kao na primer fedora šešir sa visokom krunom i kraćim obodom koji pritom ima i neki ukras sa strane u obliku cveta koji će sketati pažnju. Takođe se preporučuje i pletena kapa sa obodom na jednoj strani koja podseća na kačket. Ona će vizuelno stanjiti lice.

5.    Četvrtasti oblik lica
Ovaj oblik lica karakteriše jako i široko čelo i četvrtasta vilica. Ako je uže ovo lice ima pravougaoni oblik, a ako je šire onda ima četvrtasti oblik. Damama sa ovim oblikom lica lepo stoje šeširi sa visokim obodom jer vizuelno suzavaju vilicu. Takođe se preporučuju i muški šeširi sa kratkim obodom i dubokom krunom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име