Pored pravilnog odabira odeće za svaku damu je bitno da izabere  i adekvatnu frizuru. Frizuru bi pre svega trebalo prilagoditi obliku lica. Takođe sa godinama je poželjno menjati frizure kako bi se pronašla odgovarajuća sa kojom biste sakrili svoje godine i samim tim izgledali mlađe i poželjno. Prema mišljenjima frizera ove četiri frizure će Vas sigurno podmladiti.
1.    Klasični bob
Ako imate kraću ili kosu srednje dužine onda Vam klasični bob može dati mladalački izgled. Bob frizura bi trebalo da bude sa naglašenim uglovima tako da prednja strana bude duža i da se kreće oko vilice. Kod tanke kose ivice se seku pod pravim uglom da bi frizura dobila na volumenu. Klasični bob pod uglom stvara lažnu sliku da su jagodice podignute i vilica veća, a to je veoma bitno jer sa godinama koža lica se opušta i pojavljuju se bore i drugi znaci starenja. Izbegavajte suviše kratku i okruglu bob frizuru.

2.    Kratka slojevita kosa
Idealna kratka frizura koja će Vam obezbediti mlađi izgled sadrži bezbroj malih slojeva koji idu u svim pravcima od vrha glave do sredine vrata. Ova frizura se takođe preporučuje damama sa tankom kosom jer kosi daje potrebnu punoću i volumen, a licu potrebnu širinu tako da deluje manje koščato. Vodite računa samo da slojevi po dužini budu proporcionalni napred i pozadi.

3.    Duga slojevita frizura
Ako imate dugu i gustu kosu onda bi prvi slojevi trebalo da počnu oko obraza, a ostali slojevi da se postepeno spuštaju na dole. Kod tanke kose prednji slojevi ne smeju da budu kraći od brade. Kod ove frizure slojevi se završavaju oko ključne kosti i prate liniju lica. Ovakve frizure laskaju damama svih uzrasta. Meki prednji slojevi otvaraju lice i čine ga modernijim i mlađim. Takođe ova frizura naglašava ključnu kost. Izbegavajte nagle slojeve koji se seku pravo naročito u blizini lica.

4.    Tanke šiške
Za mlađi izgled šiške bi trebalo da budu tanke ili meke. Ako su duge gurnite ih sa strane iza obrva i obraza. Šiške mogu da sakriju bore na čelu, a kada ih gurnete na stranu skreću pažnju na spoljni deo jagodica, vizuelno šire lice i stvaraju iluziju mladalačke punoće. Izbegavajte tupe i teške šiške sečene pod pravim uglom jer Vas čine ozbiljnim i dodaju Vam godine, a ne oduzimaju ih. Pazite da ne budu ni prekratke. Najkraća tačka bi trebalo da bude ispod obrva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име