Leto 2013 je na pragu. Mnogi već kreću sa finalnim pripremama za letnji odmor, ali, verujemo da ima i onih koji su još uvek neodlučni. Pogledajte 10 Evropskih destinacija koje nose titulu najboljih Evropskih destinacija u 2013 godini.

Istambul – Turska

Istambul je jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. Predstavlja istorijsku raskrsnicu između istoka i zapada jer je nekada bio prestonica tri velika carstva: rimskog, fizantijskog i otomanskog. Danas je glavni kulturni i privredni centar Turske. Pun je minareta, palata i savršen je za kvalitetan odmor. Ove godine treba posetiti Istambul jer se obeležava 90 godina od osnivanja Republike Turske. Tim povodom biće puno proslava i manifestacija kao što su otvaranje Marmarej tunela ispod Bosfora i Ataturk kulturnog centra u Taksimu.

Lisabon – Portugal

Lisabon je glavni grad Portugala i najveća luka u zemlji. Nalazi se na zapadnoj obali Iberijskog poluostrva i centar je politike, privrede i kulture. Lisabon leži na sedam brežuljaka sa kojih se pruža predivan pogled na panoramu grada. Grad je pun baroknih katedrala, gotičkih građevina, a veliki bulevari su ukrašeni spomenicima od kojih su mnogi sagrađeni u 19 veku. Lisabon je poznat i kao grad svetlosti.

Beč – Austrija

Beč Vas poziva da probate njegovu kuhinju, kafu i vino i uživate u čarima ovog predivnog grada na Dunavu.Beč je poznat kao grad umetnosti, pozorišta, muzike i opere, a ove godine bi trebalo da dobije još neke kulturne institucije.

Barselona – Španija

U Barseloni ne morate da se dvoumite da li ćete ići u razgledanje grada ili u kupovinu. Ako odaberete razgledanje naićićete na prodavnice koje Vam nude brendiranu robu , ali i suvenire. Tako ćete spojiti lepo i korisno.

Amsterdam – Holandija

Grad krivudavih ulica, biciklista, ali i opuštene i tolerantne atmosfere. Za Amsterdam važi:

  • Idealan je za romantične ljubavne sastanke,
  • najviše je propatio od svih gradova u Evropi,
  • Amsterdam je zeleni grad,
  • Ima više kanala od Venecije i
  • u njegovoj blizini je smešteno puno plaža.

Madrid – Španija

Spada u gradove sa najboljim noćnim životom. Pored toga nudi odličnu hranu, šoping i posetu interesantnim kulturno – istorijskim znamenitostima.

 Valeta – Malta

Valeta je glavni grad najmanje države u Evropi, ali je pun života i raznovrsnosti. Pored posete kulturno – istorijskim spomenicima, ovaj grad nudi i obilazak luke koja je puna zgrada iz 16 veka.

Nica – Francuska

Nica je primorski grad u centru Evrope. Poslednjih godina je doživeo veliki ekonomski, kulturni, umetnički i arhitektonski procvat. Odlikuje ga kreativnost, dinamičnost i inovacije. Neprestano raste i razvija se.

 Milan – Italija

Milan je centar medija i kulture. Grad mode, elegancije i stila. Spada u grupu najnaprednijih gradova u Italiji.

Stokholm – Švedska

Grad mode, tehnologije, muzike, filma, industrije… Stalno se razvija i pun je inovacija i realizovanih ideja. Stokholm je pre svega – grad otvoren za sve!

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име