U svetu postoji veliki broj kreatora koji se bave dizajniranjem ženskih cipela. Da bi se izdvojili iz mase mnogi od njih unose neke detalje na cipelama i tako stvaraju brendove. Pogledajte deset najpoznatijih dizajnera ženskih cipela. Većina od njih je poznata po cipelama sa visokim potpeticama.

1.    Kristijan Lubutin
Ovaj francuski dizajner obuće je poznat po crvenim đonovima na svojim cipelama. Ideju da na svim cipelama stavi crveni đon je dobio kada je video da jedna od njegovih radnica ima crveni Šanel lak za nokte. Crvena boja na dnu cipela je njegov zaštitni znak po kome je postao prepoznatljiv.
2.    Manolo Blahnik
Poznati španski modni dizajner obuće koji ima svoje butike u Njujorku, Londonu, Dablinu, Las Vegasu, Madridu, Atini, Istambulu, Dubaiju, Kuvajtu, Hong Kongu, Singapuru, Seulu i Stokholmu. Godine 2007 je izabran za počasnog Komandanta reda Kraljevine Britanije zato što je  doprineo razvoju britanske modne industrije.
3.    Džimi Šu
Malezijski modni dizajner sa sedištem u Londonu. Svoju prvu cipelu je dizajnirao sa 11 godina.Svetsku slavu je stekao 1988 godine kada se našao na čak osam strana Vogue magazina.
4.    Rodžer Vivier
Bio je jedan od najinovativnijih kreatora cipela u 20 veku. Sarađivao je sa Kristian Diorom i 1954 je lansirao ženske cipele sa Stileto potpeticama koje su postale veliki modni hit. Njih je nosila na svom krunisanju kraljica Elizabeta II.
5.    Sergio Rosi
Bio je sin obućara tako da jeod malena upoznat sa dizajniranjem obuće. Svoju fabriku obuće je otvorio 1966 godine i njegove Rosi cipele se i danas nose.
6.    Džesika Simpson
Američka poznata ličnost koja je u partnerstvu sa Vince Kamutom lansirala svoju modnu liniju. Njene cipele su doživele veliki uspeh i pobrale su odlične kritike.
7.    Stiv Maden
Njegove cipele su postale veliki modni brend  2006 godine kada je dobio nagradu za inovacije i kreativnost u Njujorku.
8.    BCB Girls
Maks Azria je u okviru ove firme lansirao cipele sa visokim potpeticama koje se smatraju veoma udobnim i izuzetno kvalitetnim.
9.    Paris Hilton
Njene cipele se smatraju luksuznim i glamuroznim, a karakteriše ih roze đon kao njen zaštitni znak.
10.    Report Signature
Ova kompanija je u svoju ponudu uvrstila sofisticirane ženske cipele namenjene modernim i nezavisnim damama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име