Kosi smeta preterana sunčeva toplota jer je isušuje, izbleđuje  i čini krtom i rascvetanom. Zbog toga kosu treba zaštititi od preteranog sunčevog zračenja. Pogledajte na kojih sedam načina to možete učiniti.

1.    Kupite neki sladak šešir ili maramu

 Kupite neki sladak šešir ili maramu
Najbolji način da žaštitite svoju kosu i glavu od sunca je da je pokrijete. Možete kupiti neki lep šešir ili maramu ako mislite da će Vam ona bolje zaštititi dugu kosu. Na ovaj način 100% štitite svoju kosu.

2.    Kupite neki proizvod koji štiti od UV zračenja

neki proizvod koji štiti od UV zračenja
Kao što štitite kožu od sunčevog zračenja različitim kremama isto tako možete žaštiti i kosu. Postoje različiti proizvodi za zaštitu kose od UV zračenja. Imajte na umu da bi ovi proizvodi prodrlu duboko u kosu i zaštitili je moraju da se primenjuju na vlažnu kosu. Ukoliko se primenjuju na suvu kosu neće je zaštititi.

3.    Skratite kosu
S obzirom da krajeve kose uvek uhvati Sunce i postanu suvi i rascvetani preporučuje se da se pred leto kosa uvek skrati. Kraću kosu možete lakše zaštititi od Sunca.
4.    Navlažite leti kosu
Pre nego što odete na plivanje u bazen ili more poprskajte kosu vodom na taj način štitite boju kose. To se naročito preporučuje plavušama jer njihova kosa može leti da promeni boju u zelenu.
5.    Ne stavljajte na kosu ulja i proizvode na bazi alkohola i limuna
Proizvodi na bazi limuna i alkohola u kombinaciji sa suncem još više isušuju  kosu. Pored toga uzdržite se od korišćenja proizoda za masnu kosu kao što su ulja, sjaj za kosu, sprejovi i gelovi jer oni pod uticajem Sunca greju kosu i oštećuju je.
6.    Radite jednom nedeljno tretman kose
Sunčevi zraci oštećuju proteine u kosi. Zbog toga jednom nedeljno tretirajte kosu preparatima koji u sebi sadrže protein keratin.
7.    Ne fenirajte kosu
Izbegavajte da koristite fen, figaro i presu za kosu. Jer leti pored sunčeve toplote nije potrebno dodatno sušiti kosu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име