Zaljubljenima je svuda lepo, pa ipak, postoje neke destinacije koje su posebne. Predivna priroda, atmosfera i kad sve to spojite sa zaljubljenošću stekli su se svi potrebni elementi da romansa bude još intenzivnija. Pogledajte koje su to destinacije.

Pariz, Francuska
pariz grad svetlosti
Pariz, grad svetlosti, prosto izgleda savršen za ljubav i romansu. Dok lutate krivudavim ulicama Maraisa, ruku pod ruku, zaustavite se do obližnjeg kafea na kafu sa kremom i na kroasan. Kasnije, u večernjim satima, možete probuditi svoj avanturistički duh lutajući Luksembuškom baštom, i ne zaboravite da se u sumrak pozicionirate na nekom od mostova i tako zaljubljeni gledate odsjaj svetlosti uličnih lampiona na vodi.

Dubrovnik, Hrvatska
dubrovnik
Puno zaljubljenih parova počinje da otkriva lepote Dubrovnika, grada koji se nalazi na Južnoj obali Hrvatske obale. Grad tvrđava, pozicioniran na krečnjačkim liticama gleda na svetlucavi Jadran sa brojnim plažama. Predstavlja arhitektonski spoj starih crkava, velelepnih palata, i ulicama popločanim mermerom. Irski pisac Bernard Šo je ovaj grad posetio daleke 1929 godine i tada je rekao da “Ako želite da vidite raj na zemlji, dođite u Dubrovnik jer će Vas njegova lepota prosto ostaviti bez daha.”

Kjoto, Japan
kyoto Japan
Kjoto je bio carska prestonica Japana više od 1000 godina i izbegao je razaranje za vreme drugog svetskog rata. Nekoliko reka i kanala protiče kroz ovaj grad u kome se nalazi preko 2000 hramova i svetilišta. 20 procenata ukupnog nacionalnog bogatstva Japana upravo se nalazi u ovom gradu. Poznat po ryokan-ima, tradicionalnim kafanama i pansionima ovaj grad će vam omogućiti da zajedno doživite nezaboravan ukus drevnog Japana.

Venecija, Italija
venecija Italija
Zar može nešto biti romantičnije od vožnje kanalima Venecije u gondoli, ispod lučnih mostova pogleda uprtog u  prelepe balkone prepunih šarenog cveća? Postoji čak i legenda koja kaže da ukoliko se dvoje zaljubljenih poljubi u sumrak u gondoli ispod Mosta Uzdaha u vreme dok se čuju zvona Crkve San Marco da će njihova ljubav večno trajati. Možete nakon vožnje gondolom prošetati kamenim ulicama Venecije i popiti kafu na trgu San Marko…

Provansa, Francuska
provansa francuska
Provansa se nalazi na jugoistoku Francuske. Možete uživati u nekom od seoskih kafea, francuskoj kuhinji i vinu. Prepuna je lepih mediteranskih plaža i kad spojite hedonizam i romantiku, Provansa je svakako mesto koje morate uzeti u obzir kada planirate putovanje u dvoje.

San Blas, Panama
san blas Panama
Putnici dolaze u ovaj prelep kraj Paname da bi izbegli gužve u Panama Sitiju i popularnom letovalištu Bocas de Toro. San Blas je rustično mesto gde možete sebi priuštiti prenoćište na nekom od splavova. Tu se nalaze neke od najlepših lokacija za podvodni turizam sa 75 vrsta korala i više stotina vrsta riba.

Amsterdam, Holandija
amsterdam Holandija
Svi će vam reći da je Amsterdam idealno mesto za zaljubljene. Grad presecaju mnogobrojni kanali na čijim se obalama nalaze zgrade od kojih su neke stare i više stotina godina. Zaljubljeni mogu sebi priuštiti neko čarter krstarenje kanalima ili privatnu večeru u nekom od priobalnih restorana ili čak na brodu. Možete iznajmiti bicikl za dvoje  i opušteno krstariti gradskim ulicama.

Savana, Džordžija, USA
savana Dzordzija
Savana je gradić koji je istorijsko mesto. Proglašen je za Nacionalno Istorijsko Blago Sjedinjenih Država. Prepun je velelepnih vila i trgova. Možete iznajmiti kočiju i sebi priuštiti krstarenje gradom u stilu Američkih veleposednika i sve to zaliti kvalitetnim šampanjcem od grožđa koje raste u obližnjim vinogradima.

Istanbul, Turska
istanbul Turska
Prepun bazara i pomalo navalentnih prodavaca, sa puno restorana na otvorenom, Istanbul ostavlja poseban utisak. Možete zajedno uživati u pogledu na Bosfor, diviti se panorami grada koji predstavlja granicu između Evrope i Azije.

Sejšelska Ostrva
sejselska ostrva
Nalaze se u Indijskom okeanu. Princ Vilijam i Kejt Midlton su ovde proveli svoj medeni mesec. Kada kraljevska porodica odabere ovo mesto za medeni mesec, onda to zaista puno govori. Prepuni su luksuznih hotela i plaža, obala bogatim koralima i raznim vrstama riba. Zamislite večeru na mesečini dok u daljini sunce polako uranja u okean…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име