Svi znamo da voda za piće je izuzetno važna za život. Ona pomaže da se održi nivo tečnosti tela. Što je još važnije, voda pomaže da se reguliše telesna temperatura.

Donosimo vam ideje gde voda može pomoći da izgubite na težini:

Uvoda glavna

5 načina gde voda može pomoći u mršavljenju

1) Voda poboljšava efikasnost vežbanja:
Untitl5

Kada dođe do dehidratacije tokom vežbanja, to direktno utiče na vaše ciljeve što se tiče mršavljanja. Veoma je važno da pijete dovoljno vode svaki dan i posebno da udvostručite količinu pre teretane, šetnje, treninga.

2) Ubrzava metabolizam:

U22

Razne studije navode da treba unositi veliku količinu vode ( tri do četiri litre) i ubrzaćete vaš metabolizam za gotovo 30%, a ako povećate unos dalje, efikasnost sagorevanja kalorija je veća.

3) Suzbija “lažnu” glad:

Untitled-1

Kada popijete dosta tečnosti, ubrzo osetite da ste veoma gladni? Taj čin samo deluje kao “ubica” apetita.
Uglavnom kada ste žedni, čašu vode zamenite sa kaloričnim obrokom. To je velika greška. Treba umereno piti vodu i unositi zdrave namirnice. Pre nego što pomislite da ste gladni, popijte dve čaše vode, pa nakon toga osetićete šta i koliko količinski možete uneti u vaš organizam.

4) Pomaže pri detoksikaciji:

detoksikacijapng

Ako vam dosadi da stalno pijete vodu, koja je bez ukusa, rešenje možete naći u zdravim “začinima”. Dodajte limun, mentu, krastavac i imate odličan napitak za oporavljanje, detosikaciju vašeg organizma.

5) Kalorični napici, velika greška:

Un5

Da li ste često u iskušenju da popijete gazirano piće ili “sportski” napitak kada ste žedni ili kada se osećate istrošeno? Baš u tom trenutku, kada vaš organizam daje signal, on u stvari vas napominje da je pravi momenat da pijete vodu, jer sve pomenute nezdrave tečnosti su pune šećera i one su samo varka da nećete biti žedni, u stvari osetićete nadutost i vaš organizam će zahtevati isključivo vodu.

Untitled-52

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име